Annonce
Viborg

Tættere på et af dagens højdepunkter

Nu indrettes der leve-bo miljøer på Kildehaven i Houlkær.
Plejecentret Kildehaven får nu indrettet leve-bo miljøer således, at beboerne i større grad kan føle, at de har et hjem.

Viborg: For otte år siden besluttede Viborg Kommune, at der hen over en årrække skulle ofres penge på, at de kommunale plejecentre fik indrettet såkaldte leve-bo miljøer, der skulle erstatte store, centrale køkkener.

Nu er turen så kommet til et af de sidste centre - nemlig Kildehaven i Houlkær.

Ideen med det hele er, at centrenes afdelinger får indrettet et mindre køkken og en spisestue, således at de kan samles om måltiderne i mindre grupper og nok så vigtigt får en større fornemmelse for, at de faktisk har et hjem, som de kender det fra deres tidligere liv under eget tag.

- Nu er det heldigvis blevet vores tur. For mange af vores beboere er dagens middagsmåltid et højdepunkt. De glæder sig. Når vi anretter maden et mindre sted, måske varmer noget af maden op, kan de dufte den. Det giver en mere hjemlig oplevelse af måltidet, siger centerleder på Kildehaven Annette Jensen.

En sidegevinst er også, at personalet ikke skal så løbe så langt, hver gang der skal hentes et stykke rugbrød eller laves en kop kaffe.

Indretningen af de to mindre køkkener og stuer vil koste i omegnen af en million kroner, og byrådet har bevilget pengene, og planen er, at de nye leve-bo miljøer vil står klar i slutningen af 2020.

Kildehaven er indrettet med 40 plejeboliger, seks plejeboliger til ægtepar og 14 lejligheder med særlig hensyn for demente.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce