Annonce
Erhverv

Tøjbutik før potentiel genåbning: Glad, optimistisk og spændt på konsekvenserne

Michael Døssing ser på fremtiden med forsigtig optimisme. Arkivfoto: Adam Liebach.
Efter mere end to måneders nedlukning kan Tøjeksperten Døssing igen inviterer kunder indenfor.

Viborg: 1. marts.

En dato, der dufter af meget mere end forår i luften for det viborgensiske handelsliv.

Her kunne man igen åbne gågadens tøjbutikker, smykkehandlere og andre specialbutikker, der har været tvunget til at holde lukket siden december.

- Vi glæder os bare til at komme i gang. Vi har mange varer liggende, da der ikke har været udsalg, og folk har ikke byttet julegaver. Det er der nok også mange kunder, der glæder sig til at gøre, fortæller indehaver Michael Døssing.

Sammen med medejer Morten Andersen har han gået og sat butikken i stand, taget imod varer - og trods alt også solgt en smule til det erhvervsliv, som fortsat har måttet handle i butikken.

- Men det er ingen hemmelighed, at vi har savnet detailkunderne, konstaterer Michael Døssing og fortsætter:

- Lige nu er den største udfordring for mange butikker, at der mangler likviditet for to måneders mere eller mindre tabt omsætning. Hvilke konsekvenser, det får for butikkerne, får vi jo først at se hen ad vejen. Vi springer jo direkte ind i en kombineret udsalgs- og bytteperiode, hvor vi mister meget avance på det tøj, vi har liggende. Det er svært at sige, hvor dyrt det bliver for os og de øvrige butikker.

Ikke desto mindre er Michael Døssing optimistisk.

- Jeg synes faktisk, at kompensationsordningerne er flotte - og vi har også brug for dem. Jeg tror og håber, at det er sidste gang, vi skal have denne oplevelse med at lukke ned, når varmen og vaccinerne snart rammer Danmark for alvor.

- Og så er jeg sikker på, at kunder og butikker er gode til at passe på hinanden. Mange har fået en forsmag på, hvordan en by uden butikker ser ud. Hvis man ikke handler her, så bliver det en trist bymidte i fremtiden, for det går også ud over restauranter og kulturliv. Men jeg tror, at der er masse af støtte lokalt.


Vi har mange varer liggende, da der ikke har været udsalg, og folk har ikke byttet julegaver. Det er der nok også mange kunder, der glæder sig til at gøre.

Michael Døssing, Tøjeksperten Døssing


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce