Annonce
Viborg

Tøjbutik inviterer lokal designer indenfor

Vanilia har lavet en shop in shop på sin 3. sal. Her kan man købe By Brorson-artikler. Foto: Morten Pedersen
Vanilia og By Brorson har indledt et samarbejde, og forleden åbnede en butik med designerens varer i tøjbutikken.
Annonce

Viborg: Fremover kan kunder hos Vanilia i Sct. Mathias Gade besøge to butikker i en, når de aflægger tøjbutikken et besøg.

I tøjbutikken har butiksejer Helle Bach og designer Rikke Brorson, der ejer By Brorson, nemlig åbnet en butik med varer fra By Brorson. Det betyder, at du - udover tøj - fremover også kan handle blandt andet trænisser, skærebrætter, magneter i træ, smarte hylder til badeværelset, skindforklæder og krus samt puder og betræk med jagt- og naturmotiver i tøjbutikken. Alt sammen dansk produceret, designet af Rikke Brorson selv - og produceret bæredygtigt.

- Jeg kendte Rikke i forvejen, og jeg synes, at hun laver nogle virkelig lækre ting, så da hun kom herind for at købe en jakke, så greb jeg chancen og spurgte hende, om vi ikke skulle lege sammen. Det ville hun heldigvis gerne, siger Helle Bach.

Fredagen efter mødtes de to hos Rikke Brorson, og her fik designeren oplevet, at Helle Bach er typen, der gerne rider samme dag, som hun sadler.

- Jeg syntes, at idéen var rigtig god, men da hun sagde, at vi kunne åbne om mandagen, hævede jeg da godt nok brynene en smule, griner Rikke Brorson.

Men som sagt, så gjort. De to - og deres respektive ægtefæller - har således brugt en weekend på at lægge nyt gulv i et område af tøjbutikken, hvor der tidligere har været solgt overtøj og stadig sælges konfirmationstøj, og så er der ellers blevet sat varer på hylder og gjort klar.

- Jeg synes, at der skulle ske noget nyt, og da jeg så Rikke, fik jeg idéen. Jeg er glad for, at hun bare gik med til det, siger Helle Bach.

Rikke Brorson tilføjer:

- Hvis Helle og jeg aldrig greb de chancer, der byder sig, havde ingen af os været der, hvor vi er i dag.

Rikke Brorson ved nogle af produkterne.
Annonce

Støtter hinanden

Løbende kommer der flere varer på hylderne i butikken i butikken, men allerede nu er der masser af ting at gå på opdagelse imellem. Der er da også en vis "wow-effekt" over udstillingen, da de færreste forventer at finde en hel By Brorson butik midt i Vanilia.

- Ved at støtte hinanden og bakke hinanden op er vi med til at bevare og sikre arbejdspladser lokalt. Fremtiden er flere og nye samarbejder. Rikke er meget kendt uden for Viborg, men knap så kendt lokalt. Det skal der laves om på nu, siger Helle Bach.

Rikke Brorson bor i Batum ved Viborg, og hun har haft By Brorson siden 2010. Hun er oprindeligt uddannet billedkunstlærer, men efter en barsel skiftede hun branche til at drive en jagttegnsvirksomhed. Her begyndte hun at tegne kort og senere duge og motiver til krus til især jagtbranchen. Det blev startskuddet til By Brorson.

- Jeg er selv jæger og naturmenneske, og jeg var mildest talt rystet over, så dårligt et udvalg jagtbranchen havde inden for gaveartikler, så jeg tegnede nogle kort. Allerede på vej hjem i bilen fik jeg et opkald fra en forhandler, der spurgte, om jeg også kunne tegne et motiv til en dug. I 2012 viste Bo Bedre mine termokrus med naturmotiver, og siden gik det stærkt, siger Rikke Brorson.

Hun fortæller, at både TV2 og Nimb i Tivoli anvender hendes designs, og at hun rundt omkring i Europa har 500 forhandlere.

- Jeg er glad for denne mulighed for virkelig at kunne vise mine ting i min egen by også. Jeg er jo Viborg-pige, så det er egentlig sjovt at tænke på, at mine produkter er mere udbredte i Norge end i Viborg, siger Rikke Brorson.

Særligt egetræ går igen i flere af designerens produkter, og udover bæredygtighed og dansk design og produktion har hun også stor fokus på at sælge varerne til fornuftige priser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nu er Banebyparken sat på skinner

Viborg

Det er en opgave, vi må løse

Sport

Viborg FF tager gerne favoritværdigheden - men Skive er altså et bøvlet hold at møde

Annonce