x
Annonce
Bjerringbro

Tøjmand: Giv de lokale butikker en chance

Lørdag den 8. februar fylder Brian Kristiansen 40 år. Foto: Morten Dueholm
Med fire børn derhjemme samt ansvaret for byens største tøj- og skoforretning er Brian Kristiansen en travl mand. Han har dog aldrig fortrudt sine valg.

Bjerringbro: Lørdag den 8. februar kan byens tøjmand nummer ét fejre sin 40 års fødselsdag. Brian Kristiansen er indehaver af Skydt Tøj og Skoringen - herretøjsbutikken der ligger midt på Bjerringbros gågade.

Forretningen er den eneste af sin slags i Bjerringbro. Det er efterhånden nogle år siden, at den eneste anden herretøjsforretning, Bygholm, lukkede, og det giver da butikken nogle fordele men også nogle udfordringer.

- Generelt kan man jo bare sige, at det ikke er let - uanset om man sælger potter og pander eller tøj og sko som jeg gør, siger Brian Kristiansen og fortsætter:

- Ligesom alle andre steder udfordres vi også af nethandlen, og det er til stadighed mit ønske og håb, at kunder, inden de går på nettet eller kører ud af byen, giver de lokale butikker en chance.

Brian Kristiansen startede som elev hos Skydt Tøj og Skoringen i 1999. Han er født og opvokset i Ulstrup og havde allerede som barn en interesse for herremode og tøj generelt. Derfor lå det også lige til højrebenet at søge en læreplads i tøjbranchen, og han sendte derfor fem ansøgninger afsted.

Nogle lå et stykke væk, men det blev i det lokale, at Brian Kristiansen startede sin rejse indenfor tøjbranchen, for en dag fik han en opringning fra Hans Holmgaard, der på det tidspunkt var bestyrer hos Skydt Tøj og Skoringen - og blev tilbudt en læreplads i Bjerringbro-forretningen, der var ejet af Lis og Poul Skydt fra Langå.

I 2001 var han færdig-udlært, og oprindelig var tanken, at han ikke skulle blive i Bjerringbro. Derfor søgte han og fik et job hos en herretøjsforretning i Silkeborg.

- Men der var jeg ikke længe. Det var en helt anden verden end hos Skydt Tøj og Skoringen i Bjerringbro, og jeg følte hele tiden, at jeg blev kigget over skuldrene. I Bjerringbro var jeg vant til, at vi arbejdede med frihed under ansvar, i Silkeborg-butikken var der for meget kontrol, fortæller Brian Kristiansen, der derfor hurtigt søgte et andet job - denne gang i en sportsforretning.

Han nåede dog aldrig at starte, for i mellemtiden blev han kontaktet af Poul Skydt, som spurgte, om ikke Brian havde lyst til at vende tilbage - dog i den Skydt Tøj, der lå i Hinnerup.

Et år senere lukkede Poul Skydt Hinnerup-forretning, men Brian Kristiansen fortsatte - nu i Bjerringbro.

Det er ved at være 20 år siden, og i dag er det Brian Kristiansen, der ejer Skydt Tøj og Skoringen i Bjerringbro.

Annonce

- Men der var jeg ikke længe. Det var en helt anden verden end hos Skydt Tøj og Skoringen i Bjerringbro, og jeg følte hele tiden, at jeg blev kigget over skuldrene. I Bjerringbro var jeg vant til, at vi arbejdede med frihed under ansvar, i Silkeborg-butikken var der for meget kontrol

Brian Kristiansen, indehaver af Skydt Tøj og Skoringen

Selvstændig i 2011

Når den lokale tøjmand ikke er at finde bag en stor stabel skjorter eller bag disken i forretningen, er han sammen med familien i Brunshaab, der foruden Brians kone tæller fire børn på henholdsvis 11, ni, fire og et år.

- Jeg fik muligheden for at købe butikken i 2011, og det har jeg aldrig fortrudt. Jeg havde da flere gange tænkt på, at jeg godt kunne tænke mig at blive selvstændig, men jeg vidste jo også, at det indebar nogle andre arbejdstider end de normale 37 timer, siger Brian Kristiansen og fortsætter:

- Da jeg fik tilbuddet om at købe forretningen, skulle jeg da også hjem og vende og dreje det med min kone, men svaret blev ja. Jeg er sikker på, at jeg i dag ville have fortrudt det, hvis jeg havde sagt nej, selvom det kræver en masse planlægning og logistik at få det hele til at gå op i en højere enhed, siger Brian Kristiansen, der for eksempel altid er den, der afleverer børnene om morgenen.

At drive en større forretning samt have fire børn og et privatliv, der skal fungere, kan også have sine omkostninger, og for Brian Kristiansen betød det, at han sidste efterår begyndte at vågne med hovedpine hver dag.

- Det føltes som om, jeg var blevet slået i baghovedet med et baseballbat. Da jeg gik til lægen, viste det sig også, at mit blodtryk var alt for højt, siger Brian Kristiansen, der i mange år var en habil maratonløber.

- Jeg er jo typen, der siger, både til mig selv og mine medarbejdere, at det vi kan nå i dag, det skal vi ikke sidde med i morgen. Det betød for eksempel, at jeg ikke fik holdt mine middagspauser og ofte endte med at spise noget usundt - samtidig med at jeg ikke fik motioneret, forklarer han, der tog konsekvensen af blodtryksapperatets dom og ændrede adfærd.

Uddelegerer

Nu er han begyndt at løbe igen samt spise sundere, og da han var på sygehusets hjerteafdeling for at blive tjekket, var hans tal normaliseret igen. Og derfor kan der også blive plads til et lille stykke kagemand, når fødselsdagen fejres i butikken fredag den 7. februar.

Forretningen, der både er en herretøjsforretning og en skoforretning, har fem ansatte, inklusiv Brian Kristiansen, og de kender alle sammen hinanden særdeles godt og har hver sit ansvarsområde.

Selv om Brian Kristiansen er ejer og leder, så har han eksempelvis uddelegeret bogføringen til Hans Holmgaard, der stadig kommer i butikken som afløser, og det er Sanne Overgaard, der står for sko-afdelingen.

- Økonomi er ikke min stærke side, jeg vil helst bare snakke med kunderne - at lede - det skal jeg om jeg har lyst eller ej, og i den forbindelse kan man jo godt nogen gange stå lidt alene - men nu er det ikke fordi jeg har lavet så meget om, siden jeg overtog forretningen. Der er stadig frihed under ansvar, vi snakker meget sammen i butikken, men alligevel er det jo i sidste ende mig, der engang i mellem skal trykke på knappen, siger Brian Kristiansen.

Brian Kristiansen er indehaver af Skydt Tøj/Skoringen i Bjerringbro. Foto: Morten Dueholm
Skydt Tøj og Skoringen i Bjerringbro er i dag den eneste herretøjsforretning i byen. Foto: Morten Dueholm
Selv om Brian Kristiansen førs og fremmest er tøjmand, er halvdelen af forretningen i Bjerringbro en skobutik. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

VFF-direktør vil få det bedste ud af forfærdelig situation

Leder

Pas på med udskamningen!

Viborg

Kæmper for at følge med: Efterspørgslen på Bilka To Go er eksploderet

Annonce