Annonce
Bjerringbro

Tørlagt alkoholiker løber maraton nummer 100: Indbyder til løbefest

Alle er velkomne til at løbe med, når Lars Pedersen fra Bjerringbro den 10. august løber sit maraton og halvmaraton nummer 100. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Lars Pedersen fra Bjerringbro er tørlagt alkoholiker, og han tør ikke lade være med at løbe. Nu indbyder han alle og enhver til løbefest, når han til august skal igennem både sit maraton og halvmarathon nummer 100.

Bjerringbro: Den 10. august bliver en helt særlig dag for Lars Pedersen. Det bliver nemlig dagen, hvor han løber både sit maraton nummer 100 og sit halvmaraton nummer 100 - altså i alt godt 63 kilometer.

I den forbindelse indbyder han og Bjerringbro Atletik og Motion til løbefest hele dagen, hvor alle er velkomne. Der vil blive mulighed for at løbe både maraton, halvmaraton og rundeløb på ruten, som er godt syv kilometer lang. Start- og målområdet er ved Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter.

Lars Pedersen, som skal løbe nummer 100 sammen med Sille Viktoria Ehlert fra Viborg, glæder sig til at se en masse løbeglade folk til arrangementet, og han fortæller, at omkring 100 personer allerede har tilmeldt sig.

Siden Lars Pedersen for fire år siden løb sit første maraton, har løbet betydet meget for ham. Sammen med en gruppe øvrige løbeentusiaster fra byen løber han stort set hver weekend, og ofte er han også selv med til at arrangere offentlige hyggeløb, hvor alle kan melde sig til.

- Her i mandags var vi 25, som løb ovre ved mig. Det bliver simpelthen en vane, og vi har fået et kæmpe kammeratskab, siger han.

Annonce
Jeg er tørlagt alkoholiker, og efter jeg stoppede med at drikke for seks år siden, skulle jeg jo fylde tiden ud med et eller andet. Så jeg begyndte lige så stille at løbe, og rent ud sagt tør jeg ikke at lade være. For hvis du holder op med én ting, så falder du tilbage til det, du kender, og for mit vedkommende er det alkoholen.

Lars Pedersen, løber

Tørlagt alkoholiker

Det er dog slet ikke sådan, det altid har ligget i kortene for Lars Pedersen, at han nu inden længe skal løbe sit maraton nummer 100.

- Da jeg startede med at løbe halvmaraton, troede jeg aldrig, at jeg skulle løbe et maraton. Da jeg så løb det første maraton, havde jeg aldrig troet, at jeg ville komme til at løbe 100. Men den ene weekend tager jo den anden, siger han.

Bjerringbro-løberen har gennem de sidste år ikke blot løbet for fornøjelsens skyld.

- Jeg er tørlagt alkoholiker, og efter jeg stoppede med at drikke for seks år siden, skulle jeg jo fylde tiden ud med et eller andet. Så jeg begyndte lige så stille at løbe, og rent ud sagt tør jeg ikke at lade være. For hvis du holder op med én ting, så falder du tilbage til det, du kender, og for mit vedkommende er det alkoholen, siger Lars Pedersen, som til daglig driver forretningen Midtjysk Græs i Gullev.

Det næste mål

Løberiet har oven i købet hjulpet Lars Pedersen til at tømme hovedet for bekymringer og negative tanker.

- Frisk luft og motion kunne spare staten for meget. Jeg plejer at sige, at jeg har 10 problemer, når jeg begynder på en løbetur, og når jeg kommer hjem, er der måske kun ét tilbage, siger han.

Når Lars Pedersen har løbet maraton og halvmaraton nummer 100, er hans næste mål soleklart:

- Det næste mål er at løbe maraton nummer 101, siger han.

Der vil på løbsdagen den 10. august være forplejning i målområdet, og der vil være diplom og medaljer til alle, der gennemfører maraton- og halvmaratondistancen. Lars Pedersen regner med, at han sammen med Sille Viktoria Ehlert løber over målstregen ved 16-tiden.

Lars Pedersen løb sit første marathon for fire år siden. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lærte I da slet ikke noget af Unoden?

Viborg

Slut med rødt lys uden grund

Viborg HK For abonnenter

Viborg HK-træner efter drama: Naturstridigt at spille godt ovenpå sådan en træningsuge

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];