Annonce
Bjerringbro

Tager konsekvensen af faldende elevtal: Egeskovskolen og Bøgeskovskolen lægges sammen

Hvis byrådet i Viborg Kommune følger de to skolebestyrelsers indstilling, vil Egeskovskolen og Bøgeskovskolen fremover få én fælles ledelse. Arkivfoto: Morten Dueholm
Elevtallet daler, og budgetterne overskrides på Bjerringbros to folkeskoler. Derfor indstiller skolebestyrelserne nu til byrådet, at de to skoler lægges sammen til én.

Bjerringbro: Byens to folkeskoler bliver inden længe til én.

Det står klart, efter at det tirsdag aften kom frem, at skolebestyrelserne for Egeskovskolen og Bøgeskovskolener er blevet enige om at indstille til byrådet, at der træffes beslutning om en fælles skole med én ledelse.

I indstillingen, som de to skolebestyrelser vil vedtage på deres møder tirsdag i næste uge, foreslås det, at Egeskovskolen lukkes per 30. juli 2020, så der den 1. august samme år kan åbne en ny fælles skole på begge de samme matrikler.

Indstillingen foreslår derudover, at der i fremtiden skal være indskoling og mellemtrin på begge matrikler, men at der kun skal være overbygning på den ene af de to nuværende skoler.

- Vi vil gerne starte en samlet overbygning på Bøgeskovskolen, fordi vi fortsat vil give vore elever et godt læringsmiljø. Vi drømmer om, at det nye campus får et styrket samarbejde med Naturvidenskabernes Hus og Bjerringbro Gymnasium, så alle kommer til at opleve et styrket fællesskab, siger formand for skolebestyrelsen på Bøgeskovskolen, Jesper Jakobsen.

For hans formandskollega fra nordbyen er det vigtigt, at alle i og omkring skolerne får medindflydelse på fremtidens skole i Bjerringbro.

- I Egeskovsskolens bestyrelse er vi optaget af, at elever, forældre og medarbejdere er så involverede i processen som muligt. Derfor indstiller vi også til byrådet, at forvaltningen sørger for workshops tidligt efter sommerferien, hvor alle har reel medindflydelse på, hvordan begge skolers værdier smelter gnidningsfrit sammen, siger formand for skolebestyrelsen på Egeskovskolen, Martin Bøgelund.

Annonce
Vi vil gerne starte en samlet overbygning på Bøgeskovskolen, fordi vi fortsat vil give vore elever et godt læringsmiljø. Vi drømmer om, at det nye campus får et styrket samarbejde med Naturvidenskabernes Hus og Bjerringbro Gymnasium, så alle kommer til at opleve et styrket fællesskab

Jesper Jakobsen, formand for skolebestyrelsen på Bøgeskovskolen

Færre elever

Fra politisk side ser man allerede med særdeles positive øjne på den kommende indstilling fra Bjerringbro-skolerne.

- Det er forbilledligt, når forældrerepræsentanterne tager aktivt stilling til deres skoles fremtid og tager et medansvar for at finde en bæredygtig løsning. Jeg ser frem til at behandle bestyrelsernes forslag i byrådet, siger borgmester Ulrik Wilbek (V).

Indstillingen til byrådet har været længe undervejs, og de to folkeskoler har allerede i knap fem måneder haft én fælles leder, Søren Thomsen, efter at Egeskovskolens leder, Frank Dissing Jensen, i februar gik på pension.

Indstillingen kommer desuden efter en årrække, hvor elevtallene på både Egeskovskolen og Bøgeskovskolen har været faldende.

I det snart overståede skoleår har der været 436 elever på Bøgeskovskolen og 485 på Egeskovskolen. Fremskrivningen af elevtallet viser, at der efter sommer vil være 411 elever på Bøgeskovskolen og 478 på Egeskovskolen. I skoleåret 2024/2025 vil tallene dale til henholdsvis 348 og 421 elever.

Derfor anerkender formanden for Børne- og Ungdomsudvalget i Viborg Kommune, Per Møller Jensen (S), også, at skolernes bestyrelser gør, hvad de kan for at imødegå den negative udvikling.

- Når bestyrelserne på skolerne i Bjerringbro tager initiativ til at løse udfordringen med et faldende børnetal, er det afgørende, at byrådet hjælper processen på vej. Derfor har vi blandt andet bedt forvaltningen om at sikre den nødvendige økonomiske prioritering. Én ledelse og en samling af udskolingen løser ikke alle økonomiske udfordringer på skolerne, men jeg er sikker på, at de synergier, de oplever i det nye samarbejde, vil være både en økonomisk og en pædagogisk gevinst på længere sigt, siger han.

Ud over det faldende elevtal er de to skoler også udfordret på økonomien. De forventes begge at overskrive budgetterne i dette regnskabsår.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce