Annonce
Viborg

Tager konsekvensen af unge-ballade: Latinerly indfører permanent aldersgrænse

Restauratør Nils Holm er mildt sagt træt af de unge, som i løbet af de seneste uger har lavet ballade på Latinerly. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Torsdag fik folkene bag Restaurant Latinerly nok af festglade og stangstive unge, som ikke overholder corona-restriktionerne, som begår hærværk, og som kommer op at slås. Derfor indførte "Ly" fredag en 20-års aldersgrænse for sine gæster.

Viborg: Siden genåbningen af restauranter og værtshuse 21. april har man på Restaurant Latinerly i Sct. Mathias Gade haft noget af et hyr med festglade unge.

Derfor indfører "Ly" nu en generel aldersgrænse for besøgende.

Fra og med fredag skal man derfor være fyldt 20 år, hvis man vil indfinde sig på restaurationen efter klokken 18. Børn og unge på op til 19 år skal fra nu af følges med deres forældre, hvis de skal på Latinerly.

Annonce

En sådan aldersgrænse var ifølge den ene af Latinerlys to ejere, Nils Holm, desværre blevet nødvendig.

- De unge skal også have lov til at komme ud, men vi har bare nu gennem lidt over 14 dage erfaret, at de ikke kan styre det. De har ikke respekt for corona, og de har ikke respekt for de tiltag, vi har sat i søen, så derfor er vi nødt til at gøre det her. Beklager, men sådan er det, siger han til folkebladet.

- Vi kan ikke få dem til at bære mundbind, i går (torsdag, red.) fik vi smadret et fjernsyn, der er slåskampe, og folk ryger indenfor. Det er noget værre noget.

Permanent ordning

Nils Holm fortæller, at Latinerly ofte i løbet af de seneste dage har oplevet, at grupper af unge er kommet forbi til en flaske vodka klokken 16. Når det mere modne publikum så ankommer senere, kan der sagtens sidde en stor gruppe plakatfulde unge i et hjørne og gøre livet surt for resten af beværtningens gæster.

- Det gider vi ikke, siger Nils Holm, som også peger på, at den nye aldersgrænse skal til for at sikre, at alle Latinerlys gæster overholder de gældende corona-regler.

- Når man får alkohol indenbords, så har man ikke længere forståelse for retningslinjerne. Vi har en klar aftale med vores gæster om, at de skal have corona-pas, når de kommer, og at de skal sætte sig ned. Men når de får alkohol, så er de ligeglade. De er pisseligeglade med, hvad vi siger.

De helt unge kan nok komme til at spejde længe efter at få lov til at komme ind på "Ly" uden at have forældrene med:

Hvor længe forventer I, at 20-årsreglen vil vare ved? 

- Jamen det er sådan, det er fremover, siger Nils Holm.

Alle, som er under 20 år, og som har bestilt bord til weekenden eller den kommende tid, har nu fået reservationen annulleret.


Vi kan ikke få dem til at bære mundbind, i går (torsdag, red.) fik vi smadret et fjernsyn, der er slåskampe, og folk ryger indenfor. Det er noget værre noget

Nils Holm, restauratør, Restaurant Latinerly


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Debat

Svar til Christian Langballe

Annonce