Annonce
Viborg

Taget kollapsede, og ilden åd festsalen: Brandfolk i heftig kamp for at redde nabo-bygninger

Tirsdag morgen tog folkebladets fotograf ned for at se til festsalen. Lokalet var totalt udbrændt. Foto: Morten Dueholm
Mandag eftermiddag stod store flammer op fra en festsal ved regionspsykiatrien, og en stor sort røgsky kunne ses over byen. Brandvæsenet havde egentlig styr på branden, men så kollapsede taget, og herefter opslugte ilden lokalet fuldstændigt.

Viborg: 13.41 lød alarmen - "Bygnings-brand i etageejendom".

Kort efter var Midtjysk Brand og Redning i gang med at få styr på den brand, som var opstået på taget af et mødelokale/en festsal tilhørende regionspsykiatrien på Søndersøparken 4.

Folkebladet var også hurtigt på stedet og kunne konstatere, at det lignede en let og overskuelig opgave for brandfolkene. Sådan blev det ikke.

For blot få minutter senere kunne en stor del af Viborgs befolkning se en enorm sort røgsky. Den kunne også ses fra folkebladets redaktion, hvortil læsere i hobetal også sendte billeder af ilden, som for alvor var blusset op.

Kort efter var hele bygningen omspændt af flammer, og Midtjysk Brand og Redning havde pludselig en stor opgave foran sig.

- Vi havde nogle mænd oppe på taget, så vi holdt selvfølgelig øje med tilstanden på bygningen, så de ikke blev fanget deroppe. Og da vi kunne se, at taget ikke havde det ret godt, fik vi vores mænd ned, og kort efter kollapsede hele tagkonstruktionen. Det var derfor, det hele pludselig stod i flammer, og efter det stod lokalet ikke til at redde, siger Vagn Erik Jensen, der var indsatsleder på operationen.

Annonce
Billeder kort efter tagkonstruktionen var kollapset og bygningen ikke længere stod til at redde.

Tagpap som synder

Mødelokalet, som altså bruges som festsal, var allerede tabt til flammerne, og det var derfor førsteprioriteten, at branden ikke fik fat i flere bygninger.

Herefter fulgte en heftig kamp med flammerne. Det blev en kamp, der varede fire timer, inden de ved 18-tiden endelig virkede til at have fået styr på flammerne. Herefter fulgte nogle timer med efterslukning, hvor indsatsleder Vagn Erik Jensen klokken 21 kunne berette, at der stadig var et stykke arbejde for brandvæsenet i forhold til efterslukningen.

Men selvom festsalen ikke stod til at redde, så lykkedes det at forhindre ilden i at sprede sig til nabobygningerne.

Politiet kunne tirsdag morgen fortælle, at branden med stor sandsynlighed opstod i forbindelse med arbejdet med at lægge tagpap. Ingen personer kom til skade under branden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

40-årig anholdt efter skuddrama: Mistænkt for at have spillet en rolle ved Paludan-demonstration

Annonce