Annonce
Rundt om Viborg

Tagudskiftning: Nyt kirketag kan holde i 100 år

Det nye, røde tegltag er snart lagt på Karup Kirke. Arbejdet kommer til at vare cirka tre en halv måned. Foto: Jens Peder Østergaard

Karup: Efter at have været omkranset af stillads og helt eller delvist uden tag i mere end tre måneder nærmer det sig færdigt arbejde for byggefirmaet Ginnerup, Skive, der står for taglægningen på Karup Kirke.

Om en uges tid skulle det nye, røde tegltag været lagt på, og efter yderligere en uge er alle spor efter arbejdet, inklusive stilladset, væk.

Tagudskiftningen har været nødvendigt, fordi det "gamle" tag, som kun var knapt 40 år gammelt, var utæt. Det skyldtes ikke primært dårlige tagsten, men at der ikke var noget undertag til at tage fra i forhold til nedbør.

Annonce

Det nye tag har derfor et undertag i form af en trækonstruktion beklædt med tagpap, og det er derfor ifølge menighedsrådsmedlem og bygningssagkyndig Carsten Hedegaard forventningen, at taget, der nu snart er lagt på, kan holde i op til 100 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Annonce