Annonce
Viborg

Take away-bøger på vej til alle

Du får ikke selv lov til at komme til bibliokets bøger disse dage, men fra på mandag kan bøgerne komme til dig. Arkivfoto: Morten Dueholm
Man oplever hos Viborg Bibliotekerne en kæmpe efterspørgsel på bøger og læseoplevelser her under corona-krisen. Derfor lancerer man nu en ny bogservice, hvor borgerne kun behøver at tage et smut på bibliotekets hjemmeside.

Viborg: Selvom bibliotekernes e-reol stadig er åben for udlån af audio- og e-bøger, har der været en enorm efterspørgsel på gode gammeldags læseoplevelser.

Siden biblioteket lukkede i uge 11, har borgere dagligt henvendt sig på både telefon, mail og sociale medier med et ønske om bog-udlån.

Borgmester Ulrik Wilbek nævnte torsdag i sin daglige beretning, at et take away-koncept med bøger var i kikkerten, og nu er det blevet en realitet. Fra mandag den 30. marts kan alle borgere i Viborg Kommune altså bestille en bogpose, som skal afhentes hos konditoriet Søster Lagkage i Gravene.

- Vi oplevede straks massiv interesse for at låne bøger, da den landsdækkende hjemmekarantæne blev en realitet. Derfor er vi rigtigt glade for at kunne lancere take away-bøger til borgerne, så vi fortsat står til rådighed og hjælper alle med at få en god bog i hånden, siger bibliotekschef Britta Thuun-Petersen.

Annonce

Op til 10

Mandag den 30. marts åbner man på viborgbib.dk altså op for bestillingen.

Man kan bestille op til 10 bøger, og man vil efterfølgende modtage en bekræftelsesmail med dato og tid for, hvornår posen er klar til afhentning hos konditoriet.

- Vi synes, at det er en rigtig god idé, og vi vil gerne støtte op om litteraturen i lokalsamfundet. Der er ikke noget så godt som en god kop kaffe og en bog til at garantere hyggen - særligt i disse tider, siger Vikki Clausen, der ejer Søster Lagkage.

Man har fem dage til at få hentet sin bogpose, før den bliver sendt retur til biblioteket. Og hvad angår aflevering, så gælder det samme som for alle andre udlån i øjeblikket; nemlig at de først skal afleveres tilbage inden for bibliotekernes første åbne uge efter corona-krisen.

Sikkerhed

I disse tider handler alt selvfølgelig først og fremmest om at begrænse smittespredning, og bibliotekarerne, der kommer til at finde og pakke bøger, følger naturligvis alle anbefalinger om hygiejne og sikkerhed.

De spritter således af mellem hver bogpose, ligesom arbejdsstationer også sprittes flere gange dagligt.

- Det er førsteprioritet for Viborg Bibliotekerne, at borgernes sikkerhed er i top. Vi har skruet helt op for alle sikkerhedsforanstaltninger, så det bliver muligt at nyde en god bog i hjemmets trygge rammer, fortæller bibliotekschefen.

Også derfor har bibliotekarerne handsker på og lukker bogposerne helt til med tape. Når posen er pakket og har stået i karantæne i 48 timer, er de klar til afhentning ved Søster Lagkage.

Take away-muligheden forventes at fortsætte, indtil bibliotekerne åbner igen, men holder lukket i helligdagene i påsken.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Myndigheder advarede mod lungekræftskanning: Sygehuse fortsatte alligevel med forkert kræftskanning i et år

Annonce