Annonce
Viborg

Talsmand på Schulstad: Vi er blevet behandlet ordentligt

Et stykke Viborg-historie, der strækker sig tilbage til 1898, forsvinder, når Lantmännen Schulstad lukker produktionen med udgangen af 2020. Foto: Morten Dueholm.
45 arbejdspladser forsvinder fra Viborg, når Lantmännen Schulstad lukker bageriet på Livøvej ved udgangen af 2020. Lukningen kommer ikke som en overraskelse for medarbejderne, men et stykke Viborg-historie forsvinder.

Viborg: Lantmännen Schulstads bageri i Viborg er - trods en medarbejderstab på cirka 45 mand - en af de mindre spillere i koncernens produktion, og alene af den grund kom beslutningen om at lukke ikke som den store overraskelse for de ansatte.

- Vi har nok vidst, hvor det bar hen. Jeg tror, at det er tredje gang, vi kommer i farezonen, men denne gang sker det så. Det er naturligvis trist, for det er en rigtig god arbejdsplads, siger talsmand for de ansatte Lars Mortensen.

Han har selv været i virksomheden siden slutningen af 1970'erne, da bageriet hed Fællesbageriet og havde hjemme i Ll. Sct. Hans Gade i Viborgs bymidte.

- Jeg har været rigtig glad for at være her, og mange har ligesom mig arbejdet på bageriet i mange år, siger Lars Mortensen.

Annonce

God behandling

Lantmännen Schulstad har begrundet beslutningen om at lukke produktionen i Viborg med, at det er nødvendigt for at bevare konkurrenceevnen, og den begrundelse har medarbejderne forståelse for, fortæller Lars Mortensen.

- Vi synes også, at når nu det skal være, så har vi fået en god behandling alene på baggrund af, at vi har fået beskeden 15 måneder før, fabrikken jo faktisk lukker, siger han.

Virksomheden og fagforbundet NNF har begge meddelt, at de vil gøre alt for at få medarbejderne videre.

- Det er altid kedeligt, når en god arbejdsplads må lukke. Jeg hører dog fra medlemmerne, at stemningen i bageriet er nogenlunde i dag, og de føler sig godt behandlet i denne triste situation, siger afdelingsformand i Fødevareforbundet NNF MidtVestjylland Steen Hartmann.

Han føjer til:

- Det er en god og solid arbejdsplads, der nu lukker, og det bliver mærkeligt, at den ikke længere er en del af Viborgs erhvervsliv. Men når det er sagt, så glæder jeg mig over, at koncernen trods alt beholder arbejdspladserne i Danmark og ikke sender dem ud af landet. Og så er jeg fortrøstningsfuld, når det kommer til at finde anden beskæftigelse til de medlemmer, der står uden job, når produktionen er blevet rykket. Der er heldigvis andre gode virksomheder i området.

Fællesbageriet i Viborg blev grundlagt helt tilbage i 1898. I 1982 flyttede det til Livøvej, efter at det var overtaget af Schulstad. Fusionen med svenske Lantmännen skete i 2003.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce