Annonce
Bjerringbro

Tange Sø er ikke hjerteblod for lokal DN-forening

Formanden for Danmarks Naturfredningsforening i Viborg, Jens Frydendal, er rimelig pragmatisk om Tange Søs fremtid. Arkivfoto: Morten Pedersen
Formanden for DN Viborg forventer ikke, at søen vil blive tømt

Tange: Mens Danmarks Naturfredningsforenings hovedbestyrelse i sagen om Tange Søs fremtid er ret kontant i sin udmelding til miljøminister Lea Wermelin (S) og mener, at søen bør tømmes og Gudenåen genskabes, så tager DN Viborg noget mere afslappet på sagen.

- Nu ligger søen der, og den har ligget der i 100 år. Det er jo et dejligt område, men Tange Sø er ikke hjerteblod for os, og hvis den bliver tømt, så vil jeg da komme forbi og se på det, for det vil da give et ordenligt skvulp, lyder det med et smil fra formanden for DN Viborg Jens Frydendal, som ikke tror på, at søen bliver tømt.

Annonce

I skuffen


Nu ligger søen der, og den har ligget der i 100 år. Det er jo et dejligt område, men Tange Sø er ikke hjerteblod for os, og hvis den bliver tømt, så vil jeg da komme forbi og se på det, for det vil da give et ordenligt skvulp., lyder det fra

Jens Frydendal, formand for DN Viborg


- Indsigelserne stritter i mange retninger. Jeg tror, at det som ved mange andre miljøsager ender med, at ministeren konkluderer, at man ikke kunne blive enige i arbejdsgruppen og derfor lægger indsigelserne i skuffen og lader dem ligge der, indtil der for eksempel kommer en ny regering. Og ja, der er et krav om, at EUs vandrammedirektiv som skal opfyldes, men det er jo tidligere blev udsat, og der er jo mange andre dæmninger rundt i Europa, som bør stå før Tangeværket, siger Jens Frydendal.

Han understreger, at han ikke er direkte uenig med DN's hovedbestyrelse, men han mener, at miljøminister Lea Wermelin (S) har langt vigtigere opgaver end sagen om Tange Sø at tage sig af. Og derfor tager han det helt roligt.

Annonce

Forkert med kanaler

- Først bør hun sørge for, at Hjarbæk Fjord bliver renset for slam og møg, dernæst bør hun stoppe planerne om en Hærvejsmotorvej, for den vil ødelægge meget natur. Men hvis hun finder en teknisk løsning, så fiskene kan vandre frit ved Tangeværket, så vil vi da klappe i vores hænder, siger han.

- Men jeg mener, at det vil være forkert at grave dybe kanaler eller lave en spunsløsning. Der må kunne findes en anden løsning. Måske den som DN Viborg har foreslået med at lade en del af vandet løbe vest om Tangeværket og ud over landskabet, det kunne se flot ud. Her i området er der jo kun én større sø, mens der er flere åer, så vil det være fint at bevare Tange Sø, lyder salutten fra den pragmatiske DN-formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Dobbelt målscorer i stor VFF-sejr: Er mest ærgerlig over, at jeg ikke laver det tredje

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topscorer og legendekandidat blandt de bedste mod Fredericia

Viborg FF

VFF med sikker sejr i jubilæumsfejring: Deble tilbage på måltavlen

Annonce