Annonce
Bjerringbro

Tange Sø: Formand for søforening kritiserer sagsbehandling

Tangeværket er en torn i øjet på mange lystfiskere, sidste år i januar var der så meget vand, at strandede laks måtte fiskes ud fra indelukket ved Tangeværket. Arkivfoto: Morten Dueholm
Gorridsen mener, at sagsbehandling er for upræcis
Annonce

Tange:  Formanden for Foreningen til Bevarelse af Tange Sø Jarl Gorridsen er alt andet end tilfreds med den måde, som sagen om Tange Sø blev fremstillet på til mandagens møde i Viborg Kommunes klima- og miljøudvalg.

Han mener, at sagsfremstillingen i dagsordenen er alt for upræcis, og man risikerer at politikerne ikke får de nødvendige oplysninger for at kunne forstå sagens detaljer.

- Det er jo en meget kompleks sag, og hvis ikke alle oplysninger kommer frem før sagsbehandlingen, så risikerer man, at politikerne træffer beslutninger på et forkert grundlag. Konflikten har varet i 30 år, og i øjeblikket er vi så tæt på en løsning som aldrig før, men det kræver, at alle oplysninger kommer frem, tilføjer han, som selv sidder med i den arbejdsgruppe, som i løbet af foråret skal aflevere forslag til løsning af konflikten til miljøminister Lea Wermelin (S).


Det er jo en meget kompleks sag, og hvis ikke alle oplysninger kommer frem, før sagsbehandlingen, så risikerer man, at politikerne træffer beslutninger på et forkert grundlag. Konflikten har varet i 30 år, og i øjeblikket er vi så tæt på en løsning som aldrig før, men det kræver, at alle oplysninger kommer frem.

Jarl Gorridsen, fmd. Foreningen til Bevarelse af Tange Sø


Annonce

Politisk rod

Gorridsen mener, at det er forkert, når  dagsorden-teksten fortæller, at EUs vandrammedirektiv kun kan opfyldes ved 80 procent i et omløb.  Direktivet kan sagtens opfyldes med andre vandfordelinger, lyder det fra Gorridsen.

-  I sagsfremstillingen er der taget udgangspunkt i  bestemmelserne om de såkaldte median-minimumsvandføring. De er danske bestemmelser, og der kan sagtens dispenseres, lyder vurderingen fra Gorridsen, som mener, at fremstillingen bærer præg af forvaltningens holdning.

- Jeg håber, at politikerne vil sikre, at det er den politiske dagsorden og retning, der bliver fremmet i arbejdet og ikke forvaltningens ønsker og vægtninger. Det er i alt fald ikke så godt, når politik føres af folk, der ikke er på stemmesedlerne. Så lider demokratiet, siger Jarl Gorridsen, som i weekenden skrev en mail til politikerne i klima- og miljøudvalget.

- Hvis politikerne i klima- og miljøudvalget ikke får de præcise oplysninger, så kan det bliver noget politisk rod, hvor sagen så skal genoptages, siger han, som selv sidder i Silkeborg Byråd, og i fire år var formand for teknik- og miljøudvalget.

Annonce

Vandfordeling

Han undrer sig især over, at der i dagsordenen står, at den nødvendige fordeling af vandet er 80 procent til Gudenåen og 20 til Tangeværket.

- Det lyder også underligt, når byrådsmedlem Niels Dueholm (S) til avisen har sagt, at Viborg Kommune peger på en spunsløning i søen og ikke et stort gravearbejde i istidslandskabet på østsiden af søen, at der intet står om disse tanker i sagsfremstillingen. Viborg Kommune er myndighedskommune, og alles øjne hviler på Viborg. Derfor er det vigtigt, at sagen bliver fremstillet fuldstændig klokkeklar uden mulighed for misforståelser, siger Jarl Gorridsen.

Formanden for Viborg Kommunes klima- og miljøudvalg Stine Damborg Hust ønsker ikke at kommentere kritikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce