Annonce
Bjerringbro

Tange Sø: Solid økonomisk opbakning til fakkeltog

Der er lavet generalprøver forud for søndagens fakkeltog ved Tange Sø.Pr-foto
2600 personer har meldt sig til søndagens store begivenhed

Ans: Forberedelserne til fakkeltoget til fordel for Tange Sø er nu inde i den sidste uge, og godt 2600 mennesker har meldt sig til eventen 'Vi brænder for Tange Sø' søndag 29. november. Arrangørerne forventer fortsat at nå de 3000 deltagere, som man håbede på fra starten. Tilmeldingen slutter lørdag klokken 20, og hvis der stadig er plads i de enkelte områder, så vil det fremgå af hjemmesiden.

- Folk kan ikke bare gå derned søndag. Vi har anmeldt arrangementet som en demonstration, så det er corona-sikkert, og folk ikke kommer for tæt på hinanden, siger koordinator Mette Hagen, som tilføjer, at der fortsat kommer tilmeldinger ind.

Annonce

Offervilje

Med 2500 tilmeldte vil der være fem meter mellem hver deltager, så der er god corona-afstand hele søen rundt. Formanden for Foreningen til bevarelse af Tange Sø Jarl Gorridsen glæder sig over opbakningen.

- Jeg er både glad og taknemmelig for den opbakning, vi har fået. Jeg har været spændt på, om vi ville blive mange nok i fakkeloptoget til at nå hele søen rundt. Men det kan jeg roligt sige, at det bliver vi, siger han, som også glæder sig over den økonomiske opbakning.


Jeg er både glad og taknemmelig for den opbakning, vi har fået. Jeg har været spændt på, om vi ville blive mange nok i fakkeloptoget til at nå hele søen rundt. Men det kan jeg roligt sige, at det bliver vi.

Jarl Gorridsen, formand for søforeningen.


Det er de to lokale erhvervsfolk, Lars Thorlund og Klaus Vestergaard, som tog initiativ til demonstrationen. På rekordtid gav 42 lokale virksomheder tilsagn om økonomiske bidrag på adskillige tusinde kroner.

- Der er blevet samlet flere penge ind, end jeg i min vildeste fantasi havde turdet forestille mig. Den offervilje, som det lokale erhvervsliv har lagt for dagen, viser klart, at sø-sagen er bredt funderet. Det er ikke kun noget, der optager indbyggerne i Ans. Det er en sag for en hel egn,  lyder det fra Jarl Gorridsen, som dog ikke ønsker at oplyse størrelsen på beløbet, kun at der er tilstrækkeligt med penge til, at eventen kan gennemføres.

Annonce

Møde med minister

Mens de sidste detaljer for fakkeltoget kommer på plads, så har Foreningen til bevarelse af Tange Sø travlt med at forberede sig til et møde om søens fremtid. Mandag 7. december holdes det første møde i det rådgivende udvalg, som miljøminister Lea Wermeling har nedsat, før hun om få måneder beslutter, hvad der skal ske med Tange Sø og Tangeværket.

I udvalget sidder søforeningen sammen med repræsentanter for Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Sportsfiskerforbund, Friluftsrådet og fire af de syv Gudenå-kommuner. Jarl Gorridsen håber på et kompromis i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Silkeborg-direktør med hjertesuk og opfordring til VFF-fans - bliv hjemme fra topkamp i Silkeborg

Annonce