Annonce
Rund om Viborg

Tarteletfest og bilkørsel i blinde: Sjov byfest i vente

Ved forrige års byfest var rigtig mange mødt op til sæbekassevæddeløb. I år er der mulighed for i stedet at deltage i havetraktortræk, hvor der også er en konkurrence for juniorer. Arkivfoto.
Syv ud af i alt otte frivillige i gruppen af byfestarrangører i Løgstrup er nye. Det betyder også masser af nye tiltag på programmet til den kommende sommerfest i byen.

Løgstrup: En gruppe frivillige borgere i Løgstrup har i den seneste tid arbejdet med at sætte et program sammen til årets byfest, der finder sted fra den 12. til den 16. juni. Syv ud af de i alt otte medlemmer i byen er nye, og således er der også masser af nye tiltag på programmet.

En af de mere actionprægede af slagsen finder sted lørdag fra klokken 11, hvor der er bilkørsel i blinde. Her stiller interesserede op i par, og så gælder det ellers om for passageren at gelejde chaufføren, der har bind for øjnene, gennem en opstillet labyrint på parkeringspladsen.

- Det foregår i ophugningsklare biler, og her skal der nok blive action. Jeg tror, det bliver spændende, fortæller Dennis Aldahl, der er en af de frivillige i gruppen af byfestarrangører.

Torsdag den 13. juni er der mulighed for at få sig rørt i forbindelse med byfesten, når Løgstrup deltager i Lokaldysten. Alle meter tæller, uanset om man er ung eller gammel. Sidste år tilbagelagde byen sammenlagt 5534 kilometer, og det går man efter at slå i år. Arkivfoto.

Gaming og revy

Byfesten byder også på et nyt tiltag i kraft af en gamer-aften for unge i aldersgruppen fra 5. til 9 klasse. Gamning og e-sport nyder i det hele taget stor popularitet blandt unge i byen:

- Vi er faktisk blevet opfordret til at få sådan et arrangement på programmet, og vi forventer fuld hus, fortæller Dennis Aldahl.

Derudover gemmer programmet på et besøg fra byens helt egen cirkusklub, Cirkus Sceneskræk, der har skræddersyet et cirkusshow, der skal vise nogle af alle de kunster, de har øvet på i årets løb. Efterfølgende er der så mulighed for selv at prøve kræfter med forskellige cirkusartisterier. Også havetraktortræk er en ny aktivitet, der har fundet vej til programmet, og det finder sted søndag fra klokken 12.30.

To aktiviteter er også blevet genoplivet i forbindelse med byfesten i Løgstrup. Det gælder blandt andet gadefodbold, som efter nogle års fravær igen tilbydes:

- Vi har to rigtig fodboldtossede i gruppen af byfestarrangører, og de synes, det var værd at prøve igen. Der er allerede tre gader tilmeldt, og der er plads til flere, fortæller Dennis Aldahl.

På samme måde har en flok teaterglade Løgstrup-borgere genoplivet revyen. Siden sidste sommer har holdet arbejdet på at skabe en morsom og spændende revy-forestilling og tager emner som affaldssortering, manglen på busser og planerne om et nyt friplejehjem under kærlig behandling.

Fest med Kim Larsen

Revyen kan opleves sidst på eftermiddagen lørdag, og herfra går det ellers over i den traditionelle sommerfest. Sommerfesten har generelt haft nogle svære år med få tilmeldte, men det håber byfestarrangørerne at kunne lave om på i år. Derfor har man hyret Ole Gas Band, der er et hyldestorkester til netop afdøde Kim Larsen.

- For kun 250 kroner får man mad, revybillet og liveband, så det håber vi, rigtig mange vil benytte sig af, opfordrer Dennis Aldahl, der i øvrigt også opfordrer folk til at melde sig, hvis de har mod på at levere et frivilligt stykke arbejde i løbet af festen:

- Det ser lidt tyndt ud med antallet af frivillige, men vi håber på, det nok skal gå. Man skal huske på, at overskuddet fra byfesten jo går til gymnastik- og idrætsforeningen og er med til at sikre gode aktiviteter og lave kontingenter, så vi håber, folk vil melde sig, siger Dennis Aldahl, der står klar til at tage imod tilmeldinger fra folk, der har lyst til at hjælpe lidt til.

Blandt de mest velbesøgte aktiviteter på programmet de seneste år er tartelet-festivallen fredag aften. Sidste år deltog mellem 300-400 mennesker i tarteletspisning og generel hygge.

- Det er et familievenligt arrangement, hvor man kan få billig mad, og hvor der er tænkt på aktiviteter for børnene, fortæller Dennis Aldahl, der naturligvis håber, at Løgstrup-borgerne igen vil bakke op om arrangementet.

Gadefodbold er tilbage på programmet efter mange års fravær. Der er forskellige krav til, hvem holdene skal bestå af, men derudover kan alle gader tilmelde sig. Arkivfoto.
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Annonce