Annonce
Viborg

Animationsskole klar til at efteruddanne: Skal afhjælpe flaskehals i branchen

Der er stort behov for producere til animationsfilm.
The Animation Workshop tager til sommer imod det første hold, der skal efteruddannes i at producere animationsfilm.

Viborg: Hvis der i Danmark er en fornemmelse for, at de kreative erhverv skal være landets nye eksportsucces, og at animation er en af flere spillere på det hold, så ligger det vel lige til højrebenet, at Viborg bliver centrum for at efteruddanne folk inden for branchen?

The Animation Workshop (TAW) tager da også til sommer imod det første hold, der skal efteruddannes i produktion af animationsfilm. Det fremgår af en pressemeddelelse fra VIA University College, hvorunder TAW som bekendt hører.

Der er nemlig i animationsbranchen opstået en flaskehals i forholdet mellem behovet for kvalificerede producerer og antallet af disse.

- En produceruddannelse inden for animation er noget, vi har efterspurgt længe. Der mangler producere, hvis branchen fortsat skal vækste i Danmark. Vi uddanner herhjemme masser af kunstnerisk talent, men der er ikke nok producere til at realisere alle deres fantastiske idéer, lyder det fra Mikkel Okholm, der er medindehaver af Monkey Tennis i Viborg.

Han fortæller, at Monkey Tennis har måttet hente en producer i Tyskland, fordi de "ikke hænger på træerne".

Uddannelsesdekan Susanne Søndergaard Hansen, der har ansvar for VIA's kompetenceudvikling inden for ledelse og vækst, forklarer, at efteruddannelsen Animation Film Producer giver deltagerne kompetencer til at planlægge, styre ressourcer og økonomi, finde de rigtige projektdeltagere, bedrive projektledelse, arbejde i team, kommunikere og håndtere konflikter.

Uddannelsesforløbet bygger på tre moduler på diplomuddannelsen i ledelse, som VIA University College i forvejen udbyder.

- Konkret består kurset af fem seminarer, som kommer til at foregå hos The Animation Workshop i Viborg, og som hver er af to til tre dages varighed. Der bliver i forløbet arbejdet med en gennemgående case, og uddannelsen afsluttes med eksamen, så deltagerne får papir på deres kompetencer, fortæller Susanne Søndergaard Hansen.

Annonce

Støtte til vækst

René Foli, der er uddannelsesdekan for storytelling-, design- og business uddannelserne hos VIA, understreger, at VIA har taget initiativ til efteruddannelsen Animation Film Producer for at understøtte den politiske vækstplan for de kreative erhverv og imødekomme branchens efterspørgsel.

- Den nye efteruddannelse til animationsproducere skal hjælpe de kreative erhverv i Danmark til at nå nye højder. I uddannelsesforløbet kommer de studerende til at arbejde meget praksisorienteret. Og de får grundig viden om emner, der er relevante i en producers arbejde med at koordinere produktionen af film i forhold til blandt andet budget, kreativ arbejdskraft og teamledelse, forklarer René Foli.

Vision Denmark (en landsdækkende erhvervsalliance, som samler den visuelle digitale industri) har gennemført en brancheanalyse, som dokumenterer, at producere er på listen over fagprofiler, der er mangel på inden for de kreative erhverv.

- For at skabe yderligere vækst og udvikling i de kreative erhverv er det alfa og omega, at der er medarbejdere med de rette kvalifikationer. Det er ikke nok bare at være kreativ. At være animationsproducer og arbejde med de nye visuelle digitale teknologier kræver kompetencer på nøjagtig samme måde, som det er nødvendigt med den rette viden for at være ingeniør, kirurg eller virksomhedsleder, siger Thomas Gammeltoft, direktør i Vision Denmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce