Annonce
Bjerringbro

Teenager dømt for hærværk: Smadrede ruder ved bosted og på bil

En blot 16-årig dreng, som har adresse i Bjerringbro, er blevet dømt for blandt andet hærværk. Arkivfoto: Morten Dueholm

Bjerringbro: På trods af sin unge alder var det ikke bare drengestreger, en 16-årig dreng for nylig blev dømt for ved Retten i Viborg. Den unge mand, som har adresse i Bjerringbro, mødte slet ikke op ved retten, da sagen mod ham skulle behandles.

Den 16-årige var tiltalt for i oktober 2017 at knuse fire ruder på det bosted i Christiansfeld, hvor han dengang boede. Regningen for hærværket løb op i knap 3000 kroner.

I januar sidste år begik han hærværk mod en parkeret bil i Nørre Bjert ved Kolding, da han smadrede en siderude. Samme dag i januar indledte han sig i et slagsmål med en anden ung mand, og i den forbindelse var den 16-årige tiltalt for brud på ordensbekendtgørelsen.

Som nævnt mødte den unge mand ikke op i retten, og det valgte retten at se som en anerkendelse af tiltalens rigtighed. Den 16-årige blev dermed kendt skyldig i alle tre forhold, og han blev idømt en straf på 10 dagbøder af hver 250 kroner. Han skal i øvrigt også betale sagens omkostninger.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce