Annonce
112

Teenager dømt for vold til fester i Knudstrup og Ans

Retten i Viborg afsagde for nylig dom i en sag mod en bare 17-årig dreng fra Silkeborg. Arkivfoto: Morten Dueholm
En 17-årig dreng med et voldsomt temperament er netop blevet idømt en betinget fængselsstraf ved Retten i Viborg. Drengen er dømt for to forhold af vold ved to forskellige fester.
Annonce

Knudstrup/Ans: En blot 17-årig knægt, som erkender at have et meget hidsigt temperament, blev for nylig idømt en betinget fængselsstraf på 40 dage for blandt andet to tilfælde af vold.

Teenageren, som bor i Silkeborg, var i oktober sidste år til fest i Knudstrup ved Thorning. På et tidspunkt sent på aftenen stod han sammen med nogle andre unge uden for feststedet. Pludselig spurgte den 17-årige, om han skulle slå en anden ung mand. Da de kom indenfor, kom det til en ordveksling mellem de to, og det endte med, at den 17-årige slog den anden unge mand to gange i ansigtet med knyttet næve.

I slutningen af december sidste år var den igen gal med den unge mands temperament. Her var han til en våd fest i Ans - en fest han i øvrigt ikke var inviteret til. Da han kom, ødelagde han nogle lamper, og på et senere tidspunkt var han sammen med en anden ung mand i husets kælder.

Den 17-årige havde tilsyneladende hørt, at nogen snakkede om at få ham smidt ud fra festen, og da han hørte det, gik han hen og tog kvælertag på en anden ung mand. Dernæst slog manden den 17-årige, som derefter gik bersærk på han og slog ham seks-syv gange i hovedet med knyttet næve og en enkelt gang i maven.

Annonce

Betinget fængsel

Da den 17-årige var for retten, erkendte han sig skyldig i at have slået den første unge mand i Knudstrup, men han mente ikke, at der var tale om vold i det andet tilfælde - men derimod at det havde været et slagsmål, hvor de to unge havde været lige gode om det. Han erkendte sig i øvrigt skyldig i at smadre lamperne ved festen i Ans.

På baggrund af vidners forklaringer besluttede retten alligevel at dømme den 17-årige silkeborgenser for vold i begge tilfælde, og han blev også kendt skyldig i hærværk ved at smadre de tre lamper.

Ud over den betingede fængselsstraf på 40 dage skal den unge mand i et år være under tilsyn af de sociale myndigheder. Desuden skal han betale knap 700 kroner i erstatning for lamperne.

Den 17-årige dreng modtog dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Viborg HK

Kontinuitet på trænerbænken - Viborg HK forlænger med cheftræneren frem til 2024

Annonce