Annonce
Viborg

Tegneserieverdenens svar på en Oscar: 19 talentfulde studerende fra Viborgs animationsskole nomineret

De 19 studerende er overvejende fra Danmark, men tæller også elever fra Sverige, Norge, Portugal, Rumænien og Tyskland. Arkivfoto: Morten Dueholm
De 19 studerende er blevet nomineret til den fornemste pris inden for tegneserieverdenen.
Annonce

Viborg: The Eisner Awards er tegneserieverdenens svar på en Oscar, og ikke mindre end 19 talenter fra Grafisk Fortælling ved The Animation Workshop/VIA University College i Viborg er netop blevet nomineret til prisen.

Grundlaget for den unikke nominering er antologien Get Naked. Det er en samling af tegneserieessays, der er lavet af nuværende og tidligere studerende fra uddannelsen.

Antologien er skrevet af Steve Seagle, manden bag succesfulde universer som Ben 10 og Big Hero 6, og sammen med Seagle kan de 19 talenter fra Grafisk Fortælling nu skrive en Eisner-nominering - og måske senere en Eisner-sejr - på CV'et.

- Det er vanvittigt. Det er fantastisk. Jeg er vildt begejstret, jubler svenske Emei Burell, studerende fra Grafisk fortælling, der netop var med til at illustrere "Get Naked in Barcelona".

Han er ikke den eneste, der er ellevild.

- Inden for tegneserieverdenen bliver det næsten ikke større, fortæller en stolt Peter Dyring-Olsen, leder af Grafisk Fortælling og fortsætter:

- At studerende og dimittender fra Grafisk Fortælling er nomineret til Eisner-priserne i selskab med veletablerede og anerkendte internationale tegneseriekunstnere vidner om, hvor højt niveau de grafiske fortællere arbejder på. Det er ingen hemmelighed, at jeg er ved at briste en lille smule af stolthed, siger Peter Dyring-Olsen.

Coveret til samlingen af tegneserieessays illustreret af nuværende og tidligere studerende fra Grafisk Fortælling. Foto: The Animation Workshop
Annonce

Nøgne sandheder fra hele verden

Den usædvanlige antologi blev til på en workshop hos Grafisk Fortælling, hvor Steve Seagle er gæstelærer.

- Jeg har undervist på Grafisk Fortælling siden 2014, og hver gang er jeg blevet vildt inspireret af de studerendes evne til at løse visuelle og fortællemæssige udfordringer på måder, jeg aldrig selv ville have overvejet, forklarer Seagle.

Get Naked er grundlæggende en samling tegnede rejseessays med et ganske særligt fokus: International nøgenhedskultur.

- Jeg har en hjertesygdom, som gør, at jeg bliver nødt til at svømme en times tid hver dag for at være på toppen. Så når jeg rejser rundt i verden, bliver jeg eksponeret for hele verdens svømme- og nøgenhedskultur, og undervejs er det lykkes mig at smide nogle af mine egne hæmninger i forhold til at være nøgen, fortæller Seagle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Viborg FF's vej til sydafrikansk landsholdsspiller og mange nye fans

Sport

Officielt: Viborg FF må suspendere billetter og lukker kun 500 tilskuere ind til Skive-kamp

Annonce