Annonce
Viborg

Teknisk udvalg siger ok til handleplan for byggesager

Johannes Vesterby, Venstre.
Ifølge forslaget til handleplan skal kommunen blandt andet blive bedre til at understege over for bygherrer og entreprenører, at alle tilladelser skal være i orden.
Annonce

Viborg: Det var et samlet teknisk udvalg, der onsdag sagde ja til, at forvaltningen finpudser den handleplan for byggesager, man havde udarbejdet til politikernes vurdering.

- Og der var en klar, fælles holdning til, at det her skal der komme noget godt ud af. Det skal komme til at virke, og vi skal bruge det progressivt, siger formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby (V).


Vi skal selvfølgelig sikre, at vi har orden på egne sager, og så skal vi også over for andre bygherrer understrege, at alle tilladelser skal være i orden.

Johannes Vesterby, formand for teknisk udvalg


Han forklarer, at han med det mener, at man skal lære noget af de problemer, der har været og sikre, at der ikke opstår lignende situationer i fremtiden.

- Vi skal selvfølgelig sikre, at vi har orden på egne sager, og så skal vi også over for andre bygherrer understrege, at alle tilladelser skal være i orden, før man bygger og tager i brug, siger Johannes Vesterby.

Han understreger, at man stadig ønsker at være erhvervsvenlig og smidig i sagsbehandlingen - uden at gå på kompromis med de regler, der nu en gang findes.

- Det betyder også, at vi stadig vil operere med mulighed for midlertidige og delvise ibrugtagningstilladelser, men vi vil også blive bedre til at følge sagerne helt til dørs, siger Johannes Vesterby.

Annonce

Gensidig tillid

Det betyder dog ikke, at man vil til at have noget, der ligner et "byggepoliti" - slet ikke.

- Sagsbehandlingen skal stadig bygge på gensidig tillid, men vi vil gerne blive hurtigere til at gribe ind, hvis vi opdager, at noget måske ikke er helt, som det skal være, siger Johannes Vesterby.

Politikerne i udvalget slog for øvrigt også fast, at hvis det skulle komme til overvejelse om politianmeldelser i byggesager, så er det en beslutning, der skal tages i udvalget. Det må forvaltningen ikke gøre uden et ja fra politikerne.

Der blev også nikket ja til forvaltningens forslag om at etablere en kontaktgruppe mellem den kommunale forvaltning og repræsentanter fra bygherrer, rådgivere, entreprenører og boligselskaber med flere.

- Vi kan kun se fordele ved, at der kommer bedre kontakt og sparring mellem forvaltningen og bygherrerne, så det hilser vi meget velkommen, siger Johannes Vesterby.

Handleplanen skal endeligt vedtages i byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
USA

Følg præsident-skiftet i USA: Trump har efterladt afskedsbrev til Biden

Alarm 112 For abonnenter

Tiltalt for bordelrøveri: - Han rettede pistolen mod hendes hoved, og hun faldt ned på knæ

Annonce