Annonce
Viborg

Teknisk udvalg vil bane vejen for næste fase af genoplukningen

At lade restauranterne på Nytorv bruge hele torvet til udeservering kunne være en mulighed. Teknisk udvalg mødes snarest for at finde løsninger, der kan forberede byen på næste del af genåbningen. Arkivfoto: Morten Dueholm
På et ekstraordinært udvalgsmøde vil politikerne forsøge at finde løsninger, der kan gøre det nemmere for restauratører og andre betrængte erhverv.
Annonce

Viborg: Det skal hverken være trafikken, fysiske forhindringer eller stive regler, der skal gøre det svært at åbne det lokale samfund yderligere efter 10. maj - hvis altså der bliver mulighed for det.

På den baggrund tager formanden og næstformanden i teknisk udvalg, Johannes Vesterby (V) og Nikolai Norup (K), nu initiativet til et ekstraordinært møde i udvalget, så eventuelle forhindringer vil kunne blive "ryddet af vejen", inden der åbnes for nye aktiviteter.

- Vi skylder vores restauratører, butikker, turistdestinationer og lignende at gøre vilkårene for dem så gode som muligt så hurtigt som muligt, så derfor har vi ønsket, at udvalget mødes ekstraordinært, så byen kan være klar, når der åbnes mere op for samfundet, siger Johannes Vesterby.

Han og Nikolai Norup har været i kontakt med de øvrige udvalgsmedlemmer, som alle har tilkendegivet, at de er villige til at mødes ekstraordinært for at finde gode, brugbare løsninger.

Annonce

Dialog og tænkeboks

- Der er fuld opbakning til, at vi prøver på at være på forkant, selvom vi jo ikke ved, hvilke områder der eventuelt åbnes for efter 10. maj, siger Johannes Vesterby.

Ifølge ham kunne det for eksempel være at se på, om man eventuelt skal lukke mere for biltrafikken i midtbyen, så restauranterne kan få mere plads til udeservering, eller måske indrette torve og grønne områder på en måde, så det bliver lettere at samles uden at komme i karambolage med gældende regler.

- Nu skal vi i hvert fald gå i tænkeboks og i dialog med dem, der kunne tænkes at have gode og vigtige input. Vi skal både gøre livet lettere for de betrængte erhvervsdrivende, men vi skal også gøre det let og attraktivt for viborgensere og gæster at benytte byens tilbud på en god og sikker måde, siger Johannes Vesterby.

Der er endnu ikke sat dato på det ekstraordinære møde i teknisk udvalg, men det skal ifølge formanden være "snarest muligt".

- Vi skulle jo gerne være klar med de rigtige løsninger, lige så snart det bliver meldt ud, hvor og hvordan samfundet kan åbnes mere, siger Johannes Vesterby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce