Annonce
Navne

Tekstilkunstner fylder 80 år

Kissa Tindal fylder 80 år. Foto: Caroline Wich
Kissa Tindal, der er opvokset i Viborg, fylder 80 år på fredag.
Annonce

80: Tekstilkunstner Kissa Tindal, Risskov, fylder 80 år fredag 18. september.

Kissa Tindal er født i 1940 i København og vokset op i Viborg, men det skulle blive i Aarhus, at hun fandt sit blivende tilhørsforhold og kunstneriske ståsted.

Efter at være uddannet i vævning, stoftryk og batik på Aarhus Kunstakademi (1972-1977) arbejdede hun nogle år med udvikling af mønsterstærke, trykte stoffer, der i samarbejde med beklædningsformgiver Lone Catharina Reese vandt stor anerkendelse inden for området "Wearable Art".

I 1996 supplerede hun sin uddannelse med graden exam.pæd. i tekstilfag fra Danmarks Lærerhøjskole, hvor hun siden underviste gennem nogle år. Siden fulgte en omfattende udstillingsvirksomhed såvel i Danmark som internationalt.

Sidstnævnte gav nogle stærke relationer inden for området "Surface Design", der blev et markant udgangspunkt for en stadig stærkere tekstil billeddannelse. Ved en omfattende separatudstilling i 2009, "Making Time" på Grønbechs Gård i den bornholmske by Hasle, blev det tydeligt, at Kissa Tindal i sin fortsatte proces nu havde udviklet nogle arbejds- og udtryksformer, der nok er tekstilt funderede, men som i deres brug af collage, serigrafi og specialteknikker som indfarvning, ætse og udbrænding fremstår helt unikke.

Kissa Tindal er modtager af legater fra blandt andet Nationalbankens Jubilæumsfond af 1968 og Knud Højgaards Fond samt ophold i Jyllands-Postens Legatlejlighed i Berlin.

Kissa Tindal er blandt andet biograferet i "Tekstilkunst i Danmark 2008-2018", Forlaget på Tredje 2019 og i portrætfilmen "Kissa Tindal" af Line Juhl Hansen (7. oktober 2009).

Kissa Tindal deltager på udstillingen "8-fold tekstilkunst i Hobro", 3. oktober - 17. november 2020, Kunstetagerne, Mariagerfjord Kunstforening, Store Torv, Hobro.

På grund af corona-pandemien er en planlagt fødselsdagsrejse med familien rundt i Norden udsat til et senere tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce