Annonce
Viborg

Tennisklub og idrætscenter går sammen: Nye padelbaner skal gøre sporten tilgængelig for alle

De tre nye padelbaner i Liseborg skal ligge i sammenhæng med tennisbanerne og erstatte en gammel cement-tennisbane, der i øjeblikket bliver brugt af Børnehaven Tumlelunden.  Foto: Morten Pedersen
Et nyt padelanlæg med tre baner er på vej til Liseborg, hvor tennisklubben og idrætscenteret er gået sammen om at skabe et foreningsliv omkring den populære sportsgren. Hvis alt går efter planen, kan medlemmerne allerede i midten af maj tage de første dueller på banerne.

Viborg: Det er flere år siden, at formanden for Viborg Lawn Tennis Forening, Anette Frederiksen, og bestyrelsesmedlem for Viborg Syd Idrætscenter Henrik Schou Zacho var en tur i Aarhus for at prøve kræfter med sportsgrenen padel.

Siden har det kriblet i dem begge for at få etableret sportsgrenen som en del af foreningslivet hjemme i Viborg. Men nu er ventetiden ovre.

Tennisklubben og idrætscentret er nemlig gået sammen om at få etableret tre nye padelbaner på området i Liseborg.

- I den tid, jeg selv var formand for tennisklubben og siden har været bestyrelsesmedlem her i Viborg Syd, kan jeg simpelthen ikke tælle alle de henvendelser, jeg har fået fra alle mulige om, hvorvidt der ikke snart kom padel på Liseborg. Der har været så mange, der har spurgt, og så var vi da også nødt til at undersøge mulighederne nærmere, siger Henrik Schou Zacho, der er bestyrelsesmedlem i Viborg Syd Idrætscenter og en af tovholderne på projektet.

På grund af corona-situationen er planerne blevet udskudt, men nu er byggetilladelsen søgt, banerne er bestilt, og kultur- og fritidsudvalget har modtaget en ansøgning om tilskud til det nye anlæg.

- Vi krydser virkelig bare fingre for, at det her lykkes. Det skal lykkes. Selvom vi ikke har fået byggetilladelsen endnu, så satser vi på, det går igennem. Og hvis alt går efter planen, vejret ikke driller og tilladelserne kommer hurtigt på plads, så kan banerne være klar i midten af maj, fortæller Anette Frederiksen.

De tre baner skal leveres af firmaet A Sport og koster omkring 300.000 kroner stykket plus moms.

Annonce

Padel som foreningssport

De tre nye padelbaner skal ligge midt i Viborg Syd Idrætscenter på en plads, hvor der i øjeblikket ligger en gammel cement-tennisbane, som til den tid skal fjernes. Det nye anlæg kommer til at falde godt i tråd med idrætscenterets øvrige byggeplaner, som for alvor skal forny faciliteterne i Viborgs sydby.

- Vi vil gerne lave det fedeste idrætscenter, som alle har lyst til at være en del af. Padel vil passe rigtig godt ind i vores nye byggeprojekt, hvor vi får opgraderet rigtig mange ting. Vi håber også, der kommer nye brugere, mere aktivitet og et godt fællesskab ud af at gøre padel til en del af foreningslivet herude, siger Henrik Schou Zacho.

Netop padel, som tidligere blev kaldt padeltennis, er en sportsgren i stor udvikling. I 2020 blev antallet af baner i Danmark fordoblet, og der findes ikke en større by i landet uden baner enten udendørs eller indendørs.

De tre nye padelbaner skal også kunnet lejes som "pay and play", når foreningens medlemmer ikke er i gang, hvis man blot har lyst til at teste sporten af. Foto: Morten Pedersen

- Padel er jo en slags tennis, og derfor er der mange tennisklubber ligesom os, der har taget det til sig. Vi vil rigtig gerne være med til at gøre padel til en foreningssport, hvor der er et fællesskab, et klubmiljø og hvor alle kan være med, siger Anette Frederiksen og fortsætter:

- I dag er der kun kommercielle muligheder i Viborg, og vi vil netop gerne tilbyde det i foreningsregi sammen med idrætscentret. Det er jo en enorm populær sport, fordi alle lynhurtigt kan være med, og hvor man som begynder nærmest kan føle sig som en verdensmester. Folk har det så sjovt, når de spiller, og det er uanset alder og erfaring.

Ifølge DGI kan der være omkring 80 medlemmer per padelbane. Men for at være sikre på, at der er spilletid nok til alle, er både idrætscenter og tennisklub enig om, at man vil starte stille og roligt op. Hvis medlemstallet i løbet af året når op på omkring de 150, så er begge parter meget tilfredse. Viborg Lawn Tennis Forening har i dag omkring 225 medlemmer.

Annonce

Vigtigt samarbejde

Idrætscenter og tennisklub er enige om, at de sammen kan skabe et rigtig godt udgangspunkt for at gøre sporten populær i foreningsregi i domkirkebyen.

- Det giver helt andre muligheder, at vi kan samarbejde om det her. Selvfølgelig for økonomien, men også for at skabe det gode foreningsmiljø. Der sker jo rigtig meget i Liseborg det næste stykke tid, og det gør noget godt for os alle. Det bliver et samlingssted for alle de forskellige idrætsgrene, og det bliver rigtig godt, siger Anette Frederiksen.

- Vi tror meget på foreningstanken, og at alle idrætter udvikler sig bedst, hvis de hægter sig op på muligheden for at gå til træning og være i et fællesskab. Hvis padel skal udvikle sig, så tror vi på, at det skal være i foreninger, og for os var det jo oplagt at samarbejde med tennisklubben, siger Henrik Schou Zacho.


Vi tror meget på foreningstanken, og at alle idrætter udvikler sig bedst, hvis de hægter sig op på muligheden for at gå til træning og være i et fællesskab. Hvis padel skal udvikle sig, så tror vi på, at det skal være i foreninger, og for os var det jo oplagt at samarbejde med tennisklubben

Henrik Schou Zacho, Viborg Syd Idrætscenter


Ansøgningen til kultur- og fritidsudvalget er sendt afsted, og vi håber på at kunne få et tilskud på mellem 150.000 og 200.000 kroner.

- Jeg håber samtidig, at man fra politisk side kan se behovet og vil anerkende padel som en idræt på lige fod med andre. Det bliver ligesom en blåstempling, kan man sige, hvis udvalget vælger at støtte op, siger Henrik Schou Zacho.

Resten af pengene til projektet skal findes gennem sponsorater, som både klub og idrætscenter nu skal ud at søge. Også en form for crowdsurfing er i støbeskeen, så lokale borgere kan købe medlemsskaber på forhånd, allerede inden banerne bliver etableret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce