Annonce
Digitalt

Test af Astro A50: Når kun det bedste er godt nok

Astro A50 er et af meget få headsets, der rent faktisk tilbyder trådløs lyd på Xbox One. Lyden er god, bl.a. med understøttelse af Dolby Atmos, der er et væld af funktioner og indstillinger tilgængeligt, og så holder Astro A50 en stabil forbindelse. Eneste minus er prisen, som er hele 2499 kr. Pr-foto
Fjerde generation af Astro A50 rammer hovedet på sømmet i forhold til lyd, komfort og ikke mindst funktionalitet - men det koster mere end konsollen gør

Lad mig med det samme slå fast: Astro A50 er et virkelig lækkert, trådløst headset - som virker på enten box One eller PS4, afhængig af versionen du køber. Men om det er det rigtige headset for dig, det afhænger i høj grad af pengepungen, og hvor højt du vægter din gaming-oplevelse.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Endelig uden ledning

Trådløse headsets er virkelig en mangelvare, hvis man som mig spiller Xbox One. De fleste trådløse headsets på markedet, skal kobles til med en ledning i controlleren, før de virker på Xbox One. Her er der flere muligheder med en PS4 og især en pc.

Astro A50 er 100 pct. trådløst, når du har sluttet den medfølgende base-enhed til via det medfølgende micro-usb og optiske lyd-kabel. Når det er gjort, kan du lade headsettet op, hente den medfølgende software og i løbet af relativt få minutter få trådløs lyd på Xbox One. Den medfølgende software er i øvrigt den samme som på pc. Her kan du finjustere dit lydbillede ned til mindste detalje og gemme op til tre profiler på headsettet, som du efterfølgende let kan skifte imellem direkte på headsettet. Du er dog nødt til også at have softwaren på din pc, for det er her, du kan opdatere dit headset, og det anbefales at gøre det.

Headsettet er relativt stort og også en anelse tungt, men det sidder komfortabelt også ved længere tids spil. Det er et sort headset, som er åbent og kommer med plys-puder ved ørene, hvilket efterhånden er en sjældenhed. Det betyder, at det kan lukke baggrundsstøj ind, og at det er mindre modstandsdygtigt over for snavs, end hvis det var lavet i læder fx.

Batteritiden på Astro A50 er 15 timer+, hvilket har holdt stik i testen, og headsettet holder en god og stabil forbindelse til basen ved som minimum 3-4 meters afstand.

Annonce

Atmos og masser af lyd

På Xbox One kan du indstille Astro A50, så det benytter sig af Dolby Atmos. Lyden er god både til film, musik og spil, men det er især sidstnævnte, jeg har testet her.

Indledningsvist var jeg ikke helt tilfreds med nøjagtigheden af retningsbestemte lyde på Astro A50, men efter at have fintunet via det gratis Control Center, fik jeg den for mig helt rigtige lyd - så det er muligt at høre fodtrinene på modstanderne, når der fx spilles Call of Duty. Muligheden for at gemme tre forskellige lyd-indstillinger og skifte hurtigt direkte på headsettet er rigtig smart og gør, at jeg i testen her har kunne have indstillinger klar til både film, musik og spil og skifte, uden at jeg skulle rode med equaliser eller software.

Lydmæssigt er Astro A50 - efter finindstilling - blandt de bedste headsets på markedet, og det trækker op, at du rent faktisk kan få trådløs lyd på din Xbox One. Hvis de kostede mindre, ville de få en ubetinget anbefaling, men med en vejledende pris på næsten dobbelt så meget, som en Xbox One S koster i dag, så er det altså for de mest kræsne gamere - eller dem med pengepungen i orden. Og har du pengene, vil du uden tvivl blive glad for Astro A50.

Pris og tilgængelighed: Astro A50 kan købes online og i fysiske butikker. Vejledende pris er 2499 kr.

Astro A50 er åbne og med plyspuder, begge dele er efterhånden en sjældenhed på headsets. De er dermed ikke helt så smudsafvisende, som var de i skind, og de lukker baggrundsstøj ind. Astro A50 sidder behageligt og føles meget robuste. Pr-foto
Annonce

Mest læste

Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Stenalderbondens henlagte skat

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

- Jeg har aldrig helt forstået hypen omkring Hald Sø - men en weekendvandretur om søen fik mig overbevist

Viborg FF For abonnenter

Ny bane er klar til lørdagens derby - tekniker og sportschef roser stadions nye hybridunderlag

Debat

Man gjorde en humlebi fortræd: Viborg kan meget mere!

Rundt om Viborg

Protest: Naboer til kamp mod 'afvigende' bolig-nybyggeri i historisk fjordlandsby

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Kæmpe-skyldner blev spottet på Bilkas p-plads: Politiet snuppede de penge, han havde på lommen

Erhverv

Navnløs-sagen kan ende med påbud og bøder

Sport

Kort før lokalopgør: FC Midtjylland-spiller er blevet testet positiv for corona

Alarm 112 For abonnenter

Mistænkt for menneskesmugling og uagtsomt manddrab: Nu er han blevet dømt for at belure en bekendt, der klædte sig af

Viborg

Søndermarkskirken er vejkirke: - Det gør ligesom dørtærsklen lidt lavere

Annonce