Annonce
Digitalt

Test af Google Nest Wifi: Den flotteste router, vi har set

Google Nest Wifi er lanceret i Danmark og ni andre europæiske lande den 5. maj. Bag sit flotte ydre, som er lavet af 45 procent genbrugsmaterialer, gemmer sig en kraftig og stabil mesh-router. Pr-foto
Den nemmeste måde at opnå bedre wi-fi i dit hjem er at flytte routeren ind i stuen eller køkkenet, hvor du oftest opholder dig. Det kan dog være svært at overtale sin kone eller kæreste til, at der skal stå en wi-fi-router midt på køkkenbordet. Med Google Nest Wifi er det blevet en hel del nemmere.

Hvem havde troet, at en wi-fi-router kunne være pæn? De fleste af os er vant til store klodsede routere med antenner stikkende ud til siderne. Men det er slut med lanceringen af Googles nye wi-fi-løsning, der bærer navnet ”Nest Wifi”. Designet er enkelt og minimalistisk, og det giver faktisk rigtig god mening, da en wifi-router ikke bør gemmes væk i en fjern krog på kontoret eller i et skab i bryggerset, hvor signalstyrken kan blive reduceret.

En router bør optimalt set stå fremme i de rum, hvor du opholder dig mest. Og derfor er det dejligt, at Google har designet en router, som snildt kan stå fremme på køkkenbordet eller på en reol i stuen uden at ødelægge dit stilleben eller din nordiske indretningsstil.

Ligesom Googles tidligere wi-fi-router, er Wifi Nest bygget til mesh-teknologi, der kort fortalt betyder, at du kan tilføje ekstra routere i dit hjem, og at alle enhederne taler sammen, så du opnår én kraftig og stabil forbindelse. Du ser altså kun en wi-fi-forbindelse i hele dit hjem til forskel fra de gamle wi-fi-extendere, hvor du ofte manuelt skulle logge af og på de forskellige enheder.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.
Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

To routere dækker 210 m2

Magasinet Gear har testet pakken med to routere (til 2099 kroner), der ifølge Google giver en trådløs dækning på op til 210 kvadratmeter, hvilket bør være nok til de fleste hjem, men rækkevidden kan selvfølgelig øges, hvis man kobler flere wi-fi-punkter på.

En smart ekstrafunktion er, at det ekstra wi-fi-punkt har indbygget højtaler og Google Assistent, så i mit tilfælde har jeg placeret den ekstra router i køkkenet, så jeg blot ved at sige "Hey Google" kan sætte musik på, tænde for radioen eller få svar på et simpelt spørgsmål. Lyden er ikke fremragende, men den er rigeligt fin til at lytte til din favoritpodcast.

Pr-foto
Annonce

Der mangler indgange

Installationen af Google Wifi Nest foregår via Google-home-appen. Først sætter man den primære router til modemet fra sin internetudbyder, og derefter følger man blot de forskellige trin i appen. Jeg var dog nødt til at starte forfra et par gange, da installationen gik i stå, men til sidst lykkedes det at komme igennem hele processen, der tager cirka 10 minutter.

Et lille kritikpunkt er, at der ikke er ekstra internetporte på wi-fi-punkterne, og på den primære router er der kun er gjort plads til én ekstra indgang. Det er måske ikke et problem for de fleste, men hvis du har et hjem ligesom mig med mange smart-enheder, så kan du ikke nøjes med én ekstra port. Jeg har f.eks. både overvågningssystem og Philips Hue, der skal kobles til routeren, og det kan ikke lade sig gøre uden at tilkøbe en switch. En switch vælter ikke budgettet, men hvis man køber Google Wifi Nest for at slippe for besvær og kompliceret opsætning, så kan det være et irritationsmoment.

Det ændrer dog ikke på, at Google Wifi Nest er en fremragende router, der sætter fuld fart på din forbindelse i hele huset. Og det er samtidig smart, at du via Google-home-appen kan bestemme, hvornår den trådløse forbindelse kan sættes på pause på dine børns PC eller tablets, ligesom du kan blokere adgangen til specifikke hjemmesider.

Wi-fi-routeren ligner lidt en vase eller krukke, og den stikker ikke ud i den nordiske indretningsstil. I wi-fi-punktet er der tilføjet en højtaler og Google Assistent, så man kan tale med sin router. Pr-foto
Annonce
Viborg For abonnenter

Roede knap 2000 kilometer på russiske floder og i Det Kaspiske Hav i specialbygget båd: Thomas Frank vil bevise, at der er en anden fortælling om vikingerne, end den man kender

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Antallet af indbrud falder og falder i de officielle tal - men hos lokalpolitiet synes man, at det går den modsatte vej

Viborg For abonnenter

Klubben, der ikke skulle lukke alligevel: - Jeg var klar til at kæmpe til det sidste

Rundt om Viborg

En del af arven gik til en koncert med Johnny Reimar: Der var dansktop-fest på plejecentret

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Erhverv

Skal der bygges mere: Omstridt lokalplan for Kærvænget sendes nu i offentlig høring

Gear For abonnenter

MG i elektrisk offensiv

Gear For abonnenter

Nu kan den billigste elektriske MG køre langt og lade hurtigt

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg

Boliger renoveres og moderniseres for trekvart milliard: Alt sker inden for en radius af én kilometer

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Viborg FF For abonnenter

18 år, superligaspiller og på ungdomslandsholdet - men Viborg FF-teenager har ambitioner om meget mere

Viborg

SF peger gerne på en borgerlig borgmester: - Men det afgørende bliver, at vi får en plads i det rum, hvor beslutningerne træffes

Annonce