Annonce
Viborg

Test af Wyze: Billigt kamera er centrum i et smartere hjem

Wyze Smart Home Starter Pack kan pt. ikke købes i Danmark, men vi havde hørt så meget godt om kameraerne, at vi ville teste det. Og det kan købes via fx. Amazon. Foto: Silas Bang
For godt 550 kroner samt fragt fra USA får man imponerende meget mere sikkerhed og et smartere hjem med Wyze Smart Home Starter Pack.

Når jeg åbner hoveddøren, tænder en lille lampe af sig selv inden for døren. Og når jeg om natten skal på toilet, lyser en lampe i loftet automatisk vores repos op.

Begge de smarte funktioner skyldes den Wyze Smart Home Starter Pack, som jeg fik tilsendt fra den amerikanske startup Wyze Labs. En virksomhed, der blev startet af tidligere ansatte hos Amazon, og som har fået stor succes med billige kameraer til overvågning af ens hjem.

Firmaet satser - ligesom Amazon - på at blive store på at sælge mange produkter til en lav pris fremfor at tage en høj pris og sælge færre produkter.

Annonce

Men hvad så med kvaliteten? Ja, det var den, jeg ville undersøge, og derfor bad jeg om et anmeldereksemplar hos Wyze Labs.

Imponerende billigt

Jeg har tidligere testet Google Nest Cam, der pt. koster godt 2600 kroner. Et godt sikkerheds-kamera, der taler sammen med mine Google-højtalere og min mobil, men prisen er også i den høje ende.

Der bevæger Wyze sig noget lavere. Smart Home Starter Pack kan for tiden fås til 79 dollars i USA, hvilket svarer til under 550 kroner. Og i den pakke er ikke bare et kamera, men også en rumsensor, to dørsensorer og tre smartpærer - dem der nu hænger i min gang og på mit repos.

Der er lidt af en forskel i størrelsen på den sensor, som jeg fik fra Wyze i forhold til den enorme sensor fra vores eksisterende alarmsystem. Foto: Silas Bang

Sensoren på reposset er ekstremt lille, så man næsten ikke ser den placeret lige over en dør. Men trods størrelsen fungerer den upåklageligt og sender besked til kameraet, hvis den ser mig eller andre i natmørket. Kameraet sender så besked til lampen, der tænder. Smart.

Annonce

Kameraet styrer alt

Kameraet er nemlig centrum i opstillingen. Den lille sensor ved min fordør snakker også sammen med kameraet og giver besked, når døren er åben eller lukket. Og får pæren til at lyse, da jeg har sat det sådan op i den smarte app til det hele.

Kameraet fra Google (tv.) er en del større end det fra Wyze, men billedkvaliteten er der ikke meget forskel på. Prisen er der derimod stor forskel på. Foto: Silas Bang

At kameraet binder det hele sammen gør dog også, at der ikke må være for langt fra kameraet til en sensor. Ud til bagdøren var der hos os for langt. Det vil derfor kræve et ekstra kamera tættere på. Et ekstra kamera koster dog kun godt 150 kroner i USA.

Kameraet optager i full-hd med natfunktion og har mikrofon og højtaler, så man kan tale med personer den evt. fanger via persongenkendelse i ens hjem. Kameraet optager så i 12 sekunder, som sendes til skyen. Ønsker man længere optagelser, koster det godt 12 kroner om måneden per kamera.

Annonce

Firmware i en pære

Opsætningen foregår generelt ret nemt med app'en og lidt qr-koder. Og alt inklusiv alle pærerne skal have opdateret deres firmware. Desværre kunne den ene af mine pærer ikke opdateres.

Installationen i app'en gik også i stå nogle gange, men jeg fik ret hurtigt det hele sat op. Derefter kunne jeg så nemt opsætte regler, som at lamper skal tænde, når sensorer aktiveres eller tænde på tilfældige tidspunkter, når jeg ikke er hjemme.

Modsat Googles kamera kan man hos Wyze ikke slå til, at systemet automatisk er aktivt, når man forlader matriklen. Det klarer Google via ens mobils lokationsdata, og det er jeg egentlig heller ikke så tryg ved.

Der er meget med i pakken fra USA - dog også stik, der passer til amerikanske stikkontakter. Heldigvis bruger kameraet USB-C, så jeg havde alternativer i huset. Foto: Silas Bang

Derimod savner jeg en almindelig kontakt til smartpærerne. Ved mine smartpærer fra Ikea i stuen kan jeg fra én kontakt tænde tre pærer. Men hos Wyze kan man kun tænde med stemmen via stemmestyring hos Google eller Alexa - eller i app'en.

Det vil dog ikke undre mig, hvis Wyze snart har en kontakt på markedet. I forvejen sælger de også yderligere sikkerhedsudstyr, aktivitetarmbånde, mundmasker, termometre og en smart-vægt.

Wyze Home Starter Pack koster pt. 79 dollars på den amerikanske Amazon. Oveni koster det 30 dollars at få pakken til Danmark. Det giver en samlet pris på godt 920 kroner.


Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Annonce
Viborg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Viborg FF For abonnenter

Genlæs livebloggen: Viborg FF lammetævede AaB i Aalborg

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Så kom sejren - Viborg FF tævede AaB i vanvittigt målorgie

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Flyvende hollændere og mange andre gode Viborg-præstationer

Sport

Spillere tager afstand fra stenkast mod fanbus

Livsstil

Ambulancer er under hårdt pres, men udrykninger til livstruende tilfælde holder tiden

Debat

Slår for mange børn sig på vores folkeskole?

Viborg For abonnenter

Kloge Camille brugte flere ungdomsår isoleret på værelset: Nu knokler hun i timevis med den ko-passion, hun fik ro til at finde

Viborg FF

Fodboldbrag i Aalborg: Viborg-fans angrebet med sten

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

De pårørende er underrettet: Det var en 29-årig mand fra Tjele, der mistede livet på Kjellerupvej - vidner så ham slingre

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Rundt om Viborg For abonnenter

Lokal politiker er optimist: Hjarbæk Fjord vil med de rigtige løsninger få det bedre over de kommende 10-15 år

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: Stor spænding inden sidste runde

Viborg

Salg af byggegrunde: Rekorden er - nok - slået

Annonce