Annonce
Digitalt

Test: Google Nest Audio ender med god grund under mange juletræer

Google Nest Audio fylder ikke meget og gør ikke meget væsen i sig. Når først musikken strømmer ud, gør den lille højtaler dog et ganske godt job. Men det er de smarte funktioner i assistenten, der skal sælge den. Foto: Silas Bang
Efter at have testet Google Nest Audio i nogle måneder har den nu en fast plads i stuen. Og der bliver den.

"En fremmed flytter ind..."

Sådan lød en del af rubrikken til denne anmelders første bekendtskab med en smarthøjtaler fra Google. Det var Google Home, som Google Nest Audio er efterfølgeren til.

Siden er flere fremmede flyttet ind i mit hjem. Google Nest Mini'er på kontoret og første sal og min foretrukne "gæst", Google Nest Hub, i køkkenet, hvor skærmen er perfekt, når der skal findes opskrifter eller vejrudsigten skal tjekkes om morgenen.

Annonce

I nogle måneder har Google Nest Audio så været på besøg og forvist Mini'en fra stuen. Og det har været en velkommen opgradering.

Lyden tilpasser sig

Mini'en gør det fornuftigt størrelsen taget i betragtning, men der er langt mere lyd i Nest Audio.

Det er ikke en audiofils drøm med dyb bas og krystalklare mellemtoner som for eksempel i den langt større Denon Home, hvor musikken også i højere grad kan justeres efter din smag.

I Googles app kan der kun skrues lidt på bassen og diskanten, men til gengæld tilpasses lyden automatisk alt efter, om du hører musik, podcast eller taler i telefon. Og af en smarthøjtaler af den størrelse, har besøget været en fornøjelse.  Jeg parrer den ofte med Nest Hub i køkkenet, så begge spiller det samme. Det klares ved en nem opsætning i app'en.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Nemt er generelt et gennemgående ord for Googles smarthøjtalere. Både når det gælder om at få lyd i dem efter udpakning, sende lyd til dem fra Spotify eller parre dem to og to eller som stereo-højtalere, hvis man har to Nest Audio.

Annonce

Inspiration fra en pude

Designet på Google Nest Audio er meget anderledes end ved forgængeren Google Home, der langt mere ligner en smarthøjtaler version 1.0. Nest Audios design er angiveligt inspireret af en pude og fremstillet af 70 procent genanvendt plast.

Jeg ville ikke give Nest Audio en designpris, men den er minimalistisk og anonym på bordet i de to farver, grå og sort, med kun én knap bagpå, hvor man kan slukke for Googles overvågning.

Højtaleren har bag på en enkelt knap, så man kan slå Googles lytning fra, så den ikke reagerer på kommandoerne "Hej Google" eller "Ok Google". Foto: Silas Bang

Heldigvis kan man også både slukke for lyden og skrue op og ned med små tap med fingeren på toppen af højtaleren. Man skal lige vænne sig til, hvor man skal ramme, men det fungerer godt.

Annonce

Stor værdi for få penge

Men hvorfor ikke den nye smarthøjtaler fra Apple kaldet Home Mini? Jeg er stor fan af Apple og har iPhone, iPad og Apple TV. Men når det kommer til smarthøjtalere kan Apple ikke følge med.

Højtalerdelen fungerer godt, men assistenten Siri kommer bare ikke i nærheden af Google - slet ikke på dansk. Derfor er det Google, der får plads i mit hjem.

Smarthøjtaleren ligner lidt en pude set oppe fra, men den fungerer ikke godt lagt på siden og skal helst stå lidt væk fra en væg. Foto: Silas Bang

Det eneste, jeg egentlig savner ved Google Nest Audio, er, at den også havde et batteri, så jeg om sommeren nemt kan tage den med ud på terrassen.

Indtil videre bliver den i stuen, men til en pris på under 800 kroner bør der også være råd til det.

Der er meget værdi i den lille højtaler og markedets bedste assistent - hvis man da er klar på at lade Google flytte ind.

Annonce

Mest læste

Viborg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Viborg FF For abonnenter

Genlæs livebloggen: Viborg FF lammetævede AaB i Aalborg

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Så kom sejren - Viborg FF tævede AaB i vanvittigt målorgie

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Flyvende hollændere og mange andre gode Viborg-præstationer

Sport

Spillere tager afstand fra stenkast mod fanbus

Livsstil

Ambulancer er under hårdt pres, men udrykninger til livstruende tilfælde holder tiden

Debat

Slår for mange børn sig på vores folkeskole?

Digitalt

Test: Dyson V15 er den bedste ledningsfri støvsuger du kan købe

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

De pårørende er underrettet: Det var en 29-årig mand fra Tjele, der mistede livet på Kjellerupvej - vidner så ham slingre

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Rundt om Viborg For abonnenter

Lokal politiker er optimist: Hjarbæk Fjord vil med de rigtige løsninger få det bedre over de kommende 10-15 år

Viborg For abonnenter

Kloge Camille brugte flere ungdomsår isoleret på værelset: Nu knokler hun i timevis med den ko-passion, hun fik ro til at finde

Viborg

Salg af byggegrunde: Rekorden er - nok - slået

Annonce