Annonce
Viborg

Testkapaciteten udvidet med 50 procent for at få bugt med lange køer ved regionens teststeder

Krav om frisk, negativ test, hvis man skal til frisøren, til massøren eller tatovøren, har skabt travlhed på teststederne. Foto: Lars Rasborg
Falck, som står for al lyntestning i Region Midtjylland, vurderer løbende, hvor presset er størst, så man kan sætte ind med mere personale eller længere åbningstider.

Regionen: Den gradvise genåbning af landet med det deraf følgende behov hos flere for at blive testet jævnligt har ført til lange køer ved mange teststeder rundt om i regionen, hvor der flere steder meldes om ventetider på op til halvanden time.

I håb om at afhjælpe presset på teststederne blev kapaciteten på lyntest allerede tirsdag udvidet fra 200.000 til 300.000 daglige test på landsplan.

Befolkningen i Region Midtjylland udgør cirka 20 procent af den danske befolkning, hvorfor antallet af daglige test i det midtjyske nu er hævet til cirka 60.000 mod hidtil 40.000.

- Det, håber vi, er tilstrækkeligt, men skulle det vise sig ikke at være tilfældet, giver den nuværende aftale med Falck mulighed for at øge kapaciteten til en halv million daglige test på landsplan, siger vicedirektør Dorte Christensen, Indkøb og Medicoteknik.


Det er klart, at når så mange flere pludselig skal testes, er det svært fra dag ét at have den optimale bemanding og åbningstid alle steder. Det håber vi, at borgerne har forståelse for.

Lisbeth Nedergaard, pressechef hos Falck


Hun peger på, at presset på teststederne naturligt vil aftage de kommende dage, idet alle skoler og uddannelsessteder så vil være klar til selv at stå for testningen af både elever og personale.

Annonce

Evaluerer dagligt

Hvordan den ekstra kapacitet bliver fordelt lokalt, har Dorte Christensen ingen viden om, men hos Falck, der står for al lyntestning i Region Midtjylland, siger pressechef Lisbeth Nedergaard, at man hver dag evaluerer og kigger på, hvor og på hvilke tidspunkter køerne har været længst, med henblik på at tilpasse indsatsen efter behovet.

- Men det er klart, at når så mange flere pludselig skal testes, er det svært fra dag ét at have den optimale bemanding og åbningstid alle steder. Det håber vi, at borgerne har forståelse for. Men jeg kan forsikre, at vi forsøger at hive alt disponibelt mandskab ind og placere det, hvor det er mest hensigtsmæssigt, siger Lisbeth Nedergaard.

Det kan altså ændre sig fra dag til dag, ikke blot hvornår man kan blive testet, men også hvor. Og på Falcks hjemmeside bliver oplysninger om teststeder, åbningstider og aktuelle ventetider løbende opdateret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce