Annonce
Sport

Thijs Nijhuis forstår ingenting - forbund aflyste DM i 10 kilometer løb

Thijs Nijhuis havde set frem til DM i 10 kilometer løb. Nu må han i stedet se frem mod andre løb - og rekorder. Arkvfoto: Danni Kristensen
Thijs Nijhuis har svært ved at forstå logikken bag aflysningen af DM i 10 kilometerløb. Men det betyder samtidig, at han nu kigger frem mod Søndersøløbet, hvor han vil slå sin egen rekord.
Annonce

Løb: Søndag skulle DM i 10 kilometer løb være afviklet, men grundet de nye corona-restriktioner, blev løbet aflyst.

Egentlig var arrangørerne klar til, at man kunne lade løberne løbe i grupper af maksimalt 40 personer, men det sagde forbundet nej til, og derfor blev løbet altså aflyst. Det har Thijs Nijhuis svært ved at forstå logikken i.

- Forbundet har ikke forklaret, hvorfor de har valgt at sige nej til afholdelsen, så lige nu kan vi kun gætte os til det. Det er ret tragisk. Men jeg synes godt nok, det er frustrerende. Jeg var så klar til det DM, siger Thijs Nijhuis, som i stedet kastede sig ud på en 28 kilometers træningstur søndag.

Faktisk havde Thijs Nijhuis ikke regnet med, at de nye restriktioner ville nå at ramme løbet.

- Jeg havde jo overvejet, at der var fare det, da Mette Frederiksen gik på tv i fredags. Men jeg havde godt nok ikke troet, at effekten var så hurtig - jeg troede, at restriktionerne først ville være gældende fra mandag, siger løberen.

Frustrationen er samtidig kun blevet større hos Thijs Nijhuis, da Dansk Atletik stadig har afhold Danske Mesterskab for Ungdom i den netop overståede weekend.

- Der er jo 300 til 500 tilmeldte, og det kunne åbenbart godt lade sig gøre. Så begynder det altså at blive meget paradoksalt, siger Thijs Nijhuis.

Annonce

Vil slå rekorder - også til Søndersøløbet

Men Thijs Nijhuis er også indstillet på at komme videre og se fremad. Derfor kigger han nu frem mod VM i halvmaraton, som efter planen skal løbes i Polen om godt en måned, og så kigger han frem mod et maraton i Valencia.


Så må vi jo se om jeg kan gøre det, som jeg har talt om i så mange år, nemlig at løbe under 17 minutter.

Thijs Nijhuis


- Der er mange lande, blandt andet USA og Australien, som har sagt, at de ikke sender deres løbere til Polen - og det må uden tvivl sætte nogle tanker i gang hos det internationale forbund. Men jeg håber da, at de tør holde ved, siger Thijs Nijhuis, som går efter at sætte personlig rekord, både i Polen på halvmaratondistancen og i Valencia på maratondistancen.

- For så er jeg jo bedre end jeg nogensinde har været. Det er mit mål - altid at blive bedre.

Men inden de to store løb, har Thijs Nijhuis øjnene rettet mod et bestemt løb - nemlig Søndersøløbet.

- Det kunne være skønt at komme hjem til Viborg og løbe en tur. Hvis løbet bliver til noget, så skal jeg nok love, at det bliver for fuld smadder fra min side i år - nu er der jo ikke noget andet, som ligger i vejen for, at jeg kan give alt, siger Thijs Nijhuis.

- Så må vi jo se om jeg kan gøre det, som jeg har talt om i så mange år, nemlig at løbe under 17 minutter. Det er i hvert fald mit mål.. Vejret skal selvfølgelig også være på min side - men formen er i hvert fald god, siger den 28-årige løber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce