Annonce
Sport

Thijs Nijhuis havde bare ikke dagen til VM i Polen

Thijs Nijhuis havde et godt Søndersøløb, men VM i halvmaraton bød på et noget andet resultat. Arkivfoto: Morten Pedersen
Thijs Nijhuis drømte om personlig rekord og en placering som bedste dansker - men kroppen var bare ikke klar på det samme, da VM i halvmaraton blev løbet lørdag i Polen.
Annonce

Løb: Thijs Nijhuis tog til VM i halvmaraton i Polen med ambitioner - ikke fordi han snakkede om medaljer og den slags, men han var fast besluttet på, at han ville være bedste dansker og så drømte han også om en ny personlig rekord.

Ingen af delene blev det dog til for den viborgensiske løber, som kom i mål som nummer 87 i en tid på 1:04:10 - 22 sekunder langsommere end den bedste dansker.

- Jeg måtte ret hurtigt indse, at jeg ikke lige havde verdens bedste dag i dag. Fra en 6-7 kilometer gik det primært nedad bakke med tempoet, sagde Thijs Nijhuis da folkebladet fangede ham på telefonen.

- Det var ikke helt det jeg havde håbet på, men trods alt min næstbedste tid nogensinde på distancen - så hvis det er niveauet på en off-day, så ser det okay ud.

Forud for løbet, havde Thijs Nijhuis haft sine betænkeligheder ved rundstrækningen, som halv-maraton-distancen  skulle løbes på, men den spillede ingen rolle for dagens resultat.

- Det var udelukkende mig selv - jeg havde bare ikke dagen. Så simpelt kan det siges.

Annonce

Kigger frem mod Valencia

Nu byder selve løbskalenderen på en mindre pause, da Thijs Nijhuis først skal løbe igen til december ved Valencia-maraton. Men derfor skal der stadig trænes.

- Jeg skal på noget træningslejr og så skal jeg ellers bare ind i en god rytme, så jeg er klar til at give den gas dernede. Det bliver spændende, og jeg kommer helt sikkert til at have noget motivation i banken nu til at give den en ekstra skalle frem mod det løb, sagde Thijs Nijhuis.

Og selvom det ikke blev til en personlig rekord i Polen, så ser viborgenseren gerne, at det bliver til en rekord i Valencia.

- Jeg går altid efter en personlig rekord når jeg løber, så det vil jeg også gøre der. Men alt skal lige spille - i dag viste jo, at selvom jeg har trænet bedre end nogensinde, så fik jeg ikke et resultat derefter. Det er måske lidt øv nu, men jeg må bare komme stærkere igen. I dag var en lidt dårlig dag og så kommer der jo nok bedre dage, sagde Thijs Nijhuis.


Jeg havde bare ikke dagen. Så simpelt kan det siges.

Thijs Nijhuis
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

Blindes Jul - en vigtig støtte

Annonce