Annonce
Sport

Thijs Nijhuis nærmer sig OL med fantomtid

Det var en helt fantastisk dag for Thijs Nijhuis, der imponerede både sig selv og alle andre med en fantomtid til maraton i Düsseldorf. Arkivfoto:Nikolai Linares
2 timer 14 minutter og 18 sekunder. Så lang tid tog det Thijs Nijhuis at løbe et maraton i Düsseldorf. Det kvalificerer ham til VM og giver store forhåbninger om at deltage ved OL også.

Düsseldorf: Lørdag løb Thijs Nijhuis en decideret fantomtid, da han var draget til Düsseldorf for at løbe maraton. Det var hans blot andet maratonløb i karrieren. Inden løbet var målet at løbe under 2 timer og 16 minutter, hvilket ville kvalificere ham til VM i maraton, men i stedet for lige at knibe sig ind under den tid, så barberede han i stedet lidt over halvandet minut af tiden med en sluttid på 2:14:18, hvilket også var nok til en imponerende tredjeplads i løbet.

- Altså det er helt vildt. Det begynder at ligne noget i forhold til OL, og det er jo det overskyggende mål, så jeg er lykkelig. Kravet til OL er en tid på under 2 timer og 11 minutter, men jeg kan også kvalificere mig hvis jeg får nok point. Det får man for de tider, man præsterer. Og sådan en tid her giver nogle rigtig gode point, så det er så fedt, siger en meget fornøjet Thijs Nijhuis, da folkebladet snakker med ham.

Men til trods for, at det er ham der, skal skubbe det ene ben frem foran det andet i 42 lange kilometer, så var han ikke sen til at give en del af æren videre til alle dem, der støtter ham og bærer ham frem på vejen.

- Jeg har et fantastisk team, der støtter mig. Jeg havde min træner, kæreste og en god kammerat med herned. De bar mig gennem det hele. Det er så fedt at have sådan en støtte, for det hjælper mig virkelig meget. Det er en holdpræstation det her, siger Thijs Nijhuis.

Folk faldt lige så stille fra

Løbet forløb som ventet og fra start af var der en stor gruppe, som løb i et rigtig godt tempo. Men som løbet skred frem begyndte folk lige så stille at falde fra, men bare ikke Thijs Nijhuis.

- Jeg tror, vi var omkring de 30 kilometer, hvor folk lige så stille begyndte at falde fra, men jeg havde en rigtig god dag, så jeg var med forrest næsten hele vejen. Men med tre-fire kilometer igen rykkede de to sidste altså fra mig. Men det var et virkelig godt løb, hvor jeg fik disponeret mine kræfter rigtig godt - for jeg løb faktisk hurtigere i den anden halvdel af løbet, siger Thijs Nijhuis.

Men det var bestemt ikke skidt først at falde fra til allersidst. Det vidner om en løber, der kan være med helt fremme, når det gælder. Nu venter der nogle dage med restitution, og så er det i gang med træningen igen.

- Mit næste løb er Søndersøløbet. Men der er lige en måneds tid til, så jeg jeg lige er kommet mig igen, er det på med løbeskoene igen, siger Thijs, inden hans træner tilføjer noget fra bagsædet.

- Og denne gang får han lov til at løbe på 100 procent, kom det fra træneren.

Annonce

Præstation giver store forhåbninger

Præstationen i det tyske løb giver håb om, at Thijs Nijhuis trods de svære kvalifikationskrav kan kvalificere sig til OL.

- Der er ingen, der på nuværende tidspunkt ved, hvor mange point, der skal samles, for at man kvalificerer sig, men det her er et rigtig godt udgangspunkt. Jeg har aldrig scoret så mange point, og nu skal jeg bare løbe endnu en god tid på et halvmaraton eller et helt maraton, så jeg får en samlet høj score.

Men selvom han har skaffet sig et rigtig godt udgangspunkt, skal han ikke tro, at noget er givet på forhånd.

- Jeg må for alt i verden ikke hvile på laurbærene, så det kommer heller ikke til at ske. Men nu skal jeg lige nyde det her resultat nogle dage, og så er det bare i gang igen, siger han og tilføjer:

- Jeg er fænomenalt kæmpe lykkelig.

Annonce
Viborg For abonnenter

Politiker fra Viborg vil have penge på bordet til sundhedspersonalet - og det skal gå stærkt: Situationen er for alvorlig til at lade være

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Sagen om drabet på 'Frisør Mudi' ankes: Går efter dom for vold med døden til følge

Kultur For abonnenter

Stenmoseskatten er - sammen med Erik Klippings ligklæde og andet danefæ - måske tættere på at vende hjem til Viborg

Kultur

Lokal folkeskole sender elever hjem - frygter ny corona-variant

Alarm 112

Positive meldinger fra politiet efter ulykke med lastbil og personbil

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Surt VAR-show får ikke lov til at spolere billedet af et glimrende efterår

Sport

Landsholdet fuld af beundring over nyt græstæppe: Viborg oplagt som værtsby ved et nordisk EM

Viborg For abonnenter

Store forskelle: De helt vilde prisstigninger på fjernvarme-stigninger rammer skævt

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Debat

Viborg-politiker: Der mangler varme hænder – indfør folke-værnepligt for de unge

Debat For abonnenter

Sig op-dag er endnu et sygdomstegn

Rundt om Viborg

Var det noget med en ekstra million til julegaverne? Million-kupon solgt hos købmand i Ulbjerg

Annonce