Annonce
112

'Thomas' fra 'politiet' ville se kvindes Nem-ID: Ved andet opkald blev hun mistænksom

Den 41-årige kvinde fra Møldrup nåede at give telefonsvindleren "Thomas" visse oplysninger om sit Nem-ID, inden hun fattede mistanke og kontaktede politiet. Arkivfoto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix.
Onsdag var en 41-årig kvinde fra Møldrup tæt på at blive snydt af en telefonsvindler, som udgav sig for at være fra politiet. Det lykkedes ham ikke, og nu opfordrer det ægte politi til varsomhed med personlige oplysninger.

Møldrup: "Det er Thomas fra Østjyllands Politi".

Omtrent sådan åbnede en telefonsvindler samtalen, da han onsdag ringede til en 41-årig kvinde fra Møldrup.

Manden i telefonen fortalte kvinden, at politiet havde en mistanke om, at hun var ved at blive snydt, men at han rigtig gerne ville hjælpe hende. Derfor bad han om noget information om kvindens Nem-ID, og ligeledes bad han hende sende en mail med yderligere oplysninger.

Kvinden svarede ham troligt og gav ham også det, han bad om.

Lidt tid derefter ringede "Thomas" igen til den 41-årige kvinde og bad hende om en kode til hendes Nem-ID - men denne gang fattede hun mistanke.

Hun spurgte om hans fulde navn, som han opgav som Thomas Kristensen, og så begyndte hun at synes, at det hele lød meget mystisk.

Annonce

Alle alarmklokker

Efter den 41-årige Møldrup-kvindes snak med den falske politibetjent ringede hun straks til det ægte Østjyllands Politi og spurgte, om det var korrekt, at der var en Thomas Kristensen fra politiet, der havde ringet til hende.

Det var det naturligvis ikke.

- Hverken politiet eller andre myndigheder kunne finde på at ringe til en borger og bede om vedkommendes Nem-ID. Så hvis det sker, skal alle alarmklokker ringe hos folk, siger Jakob Christensen, pressemedarbejder i det ægte Østjyllands Politi.

Han fortæller videre, at det endnu ikke har været muligt at finde frem til sagens gerningsmand, men at det er noget, som politiet i det østjyske arbejder på i øjeblikket.

Som en servicemeddelelse til andre potentielle telefonsvindlere derude skal det herfra lyde, at Møldrup og desuden hele Viborg Kommune er placeret i Midt- og Vestjyllands politikreds, og dermed altså ikke ligger under Østjyllands Politis ressortområde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Myndigheder advarede mod lungekræftskanning: Sygehuse fortsatte alligevel med forkert kræftskanning i et år

Annonce