Annonce
forside

Thorning kan godt forstå Bramsens Vollsmose-kritik

Statsminister Helle Thorning-Schmidt vil ikke svare direkte på, om hun er enig i socialdemokraten Trine Bramsens udtalelser i forbindelse med optøjerne i Vollsmose.

Det er blevet kaldt både »sølle« og »uheldigt«, at socialdemokraten Trine Bramsen i forbindelse med optøjerne i Vollsmose opfordrede bøllerne til at »rejse hjem til deres hjemland« og sagde, at »hvis de vil ud os slås med køller, så er der steder i verden, hvor man kan slås med køller«.

Men statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kan godt forstå, at »man kan få den tanke«, efter at 70 bevæbnede mænd trængte ind og hærgede skadestuen i Vollsmose.

- Man kan få den tanke, at det er nogle mennesker, der slet ikke har forstået, hvordan man egentlig skal opføre sig i Danmark, og jeg kan godt forstå, at nogle får den tanke, at hvis de ikke kan indordne sig efter den måde, vi opfører os på i Danmark, så behøver de sådan set ikke at være her, siger Helle Thorning-Schmidt ved Socialdemokraternes sommergruppemøde.

Annonce

Spørgsmål: Men er du enig?

- Jeg kan sagtens forstå, at man kan få den tanke, at hvis man har så voldsomme handlinger, der er så uforenelige med den måde, tingene er på i Danmark, så behøver man strengt taget ikke at være i Danmark, siger hun.

Trine Bramsen, der er formand Folketingets udvalg for udlænge- og integrationspolitik, har ellers været under beskydning af Ikram Sarwar, der er Socialdemokraternes politiske ordfører i Københavns Borgerrepræsentation.

- Det er en sølle og meget uheldig udtalelse. Sådan noget skal ikke bruges populistisk, men behandles med omtanke, sagde han i går til politiken.dk.

Den radikale udlændingeordfører, Zenia Stampe, mener, at Trine Bramsen er galt afmarcheret. De fleste af gerningsmændene er sandsynligvis født og opvokset i Danmark, påpeger hun over for netavisen.

- Det er fuldstændig absurd at kæde det sammen med et hjemlands kultur. Gerningsmændene repræsenterer ikke et hjemlands kultur, men en voldskultur, der ikke hører hjemme nogen steder, siger hun.

Annonce
Viborg For abonnenter

'Så stærk, at du kan søge tilflugt under den': I sommer måtte vandet pumpes væk fra Nytorvs tag - hvordan kunne sneen komme som en overraskelse?

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over politiets vilde sne-døgn: Biler i grøften, spærrede veje og en handicapscooter uden strøm

Erhverv For abonnenter

Ny chef for Viborg Bryghus på plads: Fra lyd og billeder til godt, lokalt øl

Viborg

Kæmpe kø i sne og sjap ved corona-testcenter

Alarm 112

Dobbelt uheld i sneen: Forulykket mand ville have sportstasken med på skadestuen - gemte på 155.000 kroner, som politiet snuppede

Kommission vil have Forsvaret til at se på slettede sms'er

Viborg For abonnenter

Hospitalsdirektør kan ånde lettet op: Ingen kollektive opsigelser - men der er stadig for travlt

Erhverv

Stærkere sammen: Konkurrerende firmaer hjælper hinanden med rottebekæmpelsen landet over

Viborg For abonnenter

Lisbeth knust over fyring i fleksjob: - Jeg forstår stadig ikke, hvad jeg gjorde galt

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Debat For abonnenter

Gå hjem, chef, før det går galt!

Viborg For abonnenter

Kritik af snerydningen i Viborg - men alt materiel har været i brug

Alarm 112

Politiet drønede fra det ene sneuheld til det andet - og opfordrer til forsigtighed torsdag: - Kør nu efter forholdene

Annonce