Annonce
Viborg

Fyret leder tilbage på The Animation Workshop?

Morten Thorning vil gerne hjælpe The Animation Workshop videre. Arkivfoto: Morten Dueholm
Morten Thorning havde sidste arbejdsdag på The Animation Workshop for seks uger siden - reelt fyret. Måske er han på vej tilbage som konsulent.
Annonce

Viborg: - Ledelsen internt på The Animation Workshop står virkelig sammen i forhold til at holde fast i kvaliteten. De skal have al mulig støtte, og det vil jeg gerne hjælpe med for eksempel i en rolle som konsulent, siger Morten Thorning til Filmmagasinet Ekko.

Morten Thorning var leder af The Animation Workshop (TAW) i 31 år, indtil han med udgangen af september i år fratrådte det, som vel nok kan kaldes hans livsværk. Reelt set blev han fyret.

Branchemediet Filmmagasinet Ekko har gravet lidt i historien og blandt andet talt med flere kilder i branchen.

Hovedpointen i Ekkos artikel er, at branchen er bekymret for The Animation Workshops fremtid. Bekymringen bunder blandt andet i, at fremtiden måske tegner til, at stedet deles op. Således at skolen og udviklingsdelen ikke længere skal være under samme hat.

Det er da også et muligt scenarium.

- Det er ét af de mulige scenarier, vi overvejer. Men i så fald vil det kun være på et strukturelt plan. At dele det fuldstændigt op ville være at ødelægge alt, hvad der gør The Animation Workshop til det, det er. Og det vil vi ikke, siger René Foli til Ekko.

René Foli er uddannelsesdekan på VIA University College, og han har midlertidigt overtaget ledelsen af TAW.

Anis er en organisation for cirka 400 folk i animationsbranchen, og formanden for Anis, Søren Fleng, siger til Ekko:

- The Animation Workshop har national betydning for udviklingen af Danmarks digitale og visuelle industri, og vi er meget interesserede i at få en god dialog med VIA om, hvad der skal ske med institutionen. Vi er bekymrede for, om den kan forblive en stærk, toneangivende spiller.

René Foli oplyser til bladet, at han har aftalt at mødes med Morten Thorning for at drøfte fremtiden.

- Jeg betragter ham (Morten Thorning, red.) som en gudsbenådet vidensperson, netværker og projektmand. Der er ingen konkrete aftaler om at ansætte Thorning som konsulent, men der foregår sonderinger om, på hvilken måde han ville kunne fortsætte i organisationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Adventistkirken i Viborg fylder 100 år

Annonce