Annonce
Danmark

Thyge gik på pension og fortrød: Nu vasker han op i Legoland

Thyge Nielsen er genopstået som tallerkenvasker i Legoland-køkkenet efter et langt arbejdsliv med personaleansvar. Normalt står han dog for grydevasken, som er den vigtigste post i køkkenet, joker han i podcasten "Gangbar". Foto: Martin Ravn
Efter 40 år med personaleansvar gik Thyge Nielsen på pension. Men det var ikke nok at gå og nusse i haven. Så han er genopstået på arbejdsmarkedet som opvasker i Legoland og herligt fri for ansvar. Det fortæller han i podcasten "Gangbar", som du kan finde i appen Nyhedskiosken, som er en del af dit abonnement. Du kan også finde den på Avisendanmark.dk/gangbar.

Genopstået: Hvornår er man klar til pensionisttilværelsen? Det er der mange svar på, men Thyge Nielsen var i hvert fald ikke, da han gik på pension. Inden vi hører om et usædvanligt brancheskifte, skal vi lige høre lidt om Thyge.

Thyge Nielsen havde personaleansvar på Gråsten Landbrugsskole, han havde det i sit landbrug i Årre, og han havde det indirekte som formand for Socialudvalget i Varde Kommune og formand for Det Præhospitale Udvalg i Region Syddanmark.


Det er jo de unge, der tager det store slæb, og det er dem, der løber stærkt. Min styrke er nok, at jeg bevarer overblikket, når det går rigtig stærkt.

Thyge Nielsen, opvasker på deltid


Mere end 40 år med ansvar for personalet, og det var rigeligt, tænkte Thyge, mens han gik og nussede i haven og overvejede, hvordan han så kunne komme i gang igen:

- Men så var det, jeg læste en historie i avisen, hvor der sad to gamle gubber på en bænk foran restauranten og fortalte om, hvor godt de havde det, når de vaskede op. Så tænkte jeg: Det kan jeg sgu da også finde ud af, siger han i podcasten "Gangbar".

Vil du springe direkte til hele interviewet med Thyge i podcasten Gangbar, så klik her.

 

Og nu er han en af de "gamle" mænd i grydeopvasken allerbagest i det store køkken, der hører til Legolands familierestaurant. Stort set resten af personalet er helt unge mennesker, og det har Thyge Nielsen det godt med:

- Det er jo de unge, der tager det store slæb, og det er dem, der løber stærkt. Min styrke er nok, at jeg bevarer overblikket, når det går rigtig stærkt, siger han.

Annonce

Komiske Ali

Med til historien hører også, at Thyge Nielsen ikke gik helt frivilligt på pension. Han havde solgt sin gård i Årre, men havde ret meget arbejde i sine to formandsposter for Venstre i kommunen og især Region Syddanmark. Det var den, der fik vælgerne til at give ham et ordentligt spark ud af politik og ind i pensionslivet.

Det snakker vi også om i Gangbar

I podcasten "Gangbar", som du finder i appen Nyhedskiosken eller på Avisendanmark.dk/gangbar kan du gå med på hele turen i Legoland med Thyge Nielsen, hvor vi blandt andet snakker om:

  1. At have en 24-årig chef, når man selv snart bliver 68.
  2. Depressionen og tomheden som opstod, da Thyge blev fravalgt af vælgerne.
  3. Demokratiets urørlighed - selv når man bliver fravalgt på falske præmisser.
  4. Den fysiske udfordring i at stå med opvasken en hel arbejdsdag i Legoland.
  5. At være til jobsamtale med test og Lego-leg til et job som opvasker.

Thyge Nielsen var nemlig i modvind fra det øjeblik, hollandske Bios overtog ambulancekørsel i Region Syddanmark. Han var gang på gang den, der måtte stå foran skrivende journalister og rullende kameraer og forsvare Bios mod en stigende bekymring om, hvorvidt hollænderne kunne løfte opgaven.

- Jeg fremstod jo lidt som komiske Ali, siger Thyge Nielsen i Gangbar.

Mens nogle gamle legomænd har brug for en lur på bænken, så er Thyge Nielsen (tv.) klar til at tage en tørn i opvasken. Foto: Tommy Byrne

Nu viste det sig imidlertid, at Thyge havde ret. Meget af kritikken af Bios var udtænkt af Falck, der havde hyret et kommunikationsbureau, som skulle sørge for at sprede negative historier om Bios. Men da Konkurrencestyrelsens rapport om Falcks lyssky aktiviteter udkom, havde vælgerne allerede sendt Thyge på pension, og det accepterer han i dag:

Thyge Nielsen har skiftet personaleansvar ud med ansvar for gryder og presning af papkasser. Foto: Tommy Byrne

- Jeg var træt og slidt, siger han blandt andet i podcasten.

Hvis han er træt i dag, så er det, fordi han stået otte timer på et hårdt gulv og placeret beskidte gryder i den store opvaskemaskine og taget rene gryder ud igen.

Genopstået i 3 afsnit

Historien om, hvordan Thyge Nielsen er genfødt på arbejdsmarkedet, efter han egentlig var gået på pension, er den sidste i serien "Genopstået", hvor vi hen over påskeferien har bragt tre episoder af podcasten "Gangbar", som handler om noget, som genopstår på en ny måde.

Søndag gik vi tur med dyrechef Anita Holm og hørte om cirkuselefanternes, der er genopstået til en værdig pensionstilværelse i Knuthenborg Safaripark.

Tirsdag gik tur med Henning, der samlere menneskeknogler fra en gammel kirkegård, der skrider i Vesterhavet. Knoglerne får en værdig genbegravelse længere inde i landet, inden de bliver samlet op af hunde eller turister.

Podcasten "Gangbar" finder du i appen Nyhedskiosken, som er en del af dit avisabonnement. Du kan også finde den på Avisendanmark.dk/gangbar.

Til gengæld synes børnebørnene, at morfar er sej, når han arbejder i Legoland. Og hvis de unge skruer for højt op for musikken, når Legoland Parken lukker, har han et trick:

- Så piller jeg bare høreapparaterne ud. Der er fordele ved at være senior, siger han.

Legoland åbnede 27. marts mod fremvisning af negativ coronatest for alle fra 15 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Opvisning af Viborg FF - knuser Esbjerg med 4-0 i topkamp

Viborg

Har ikke modtaget en eneste krone i kompensation: Restaurant har holdt personalet på arbejde under nedlukning

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topkarakter til dødboldskonge, anfører, forsvarskrumtap og dobbelt målscorer - flotte karakterer til resten

Annonce