x
Annonce
Rundt om Viborg

Tid til at lægge billet ind: Præstestilling slået op

Stillingen som sognepræst i Karup er ledig og nu slået op. Ansøgningsfristen er den 3. februar. Arkivfoto: Morten Pedersen
Den ledige stilling som sognepræst i Karup er nu slået op. Trods præstemangel generelt regner provsten med flere kvalificerede ansøgere.

Karup: Så er det tid, hvis man vil lægge billet ind på at blive såkaldt kirkebogsførende sognepræst i Karup Pastorat.

Stillingen er netop slået op, og ansøgningerne skal være den til den tid fungerende Viborg-biskop, Thomas Frank, i hænde senest den 3. februar klokken 15.00.

Stillingen er ledig, fordi Helle Bærnholdt efter eget ønske stoppede 1. december 2019. Siden har Benjamin Kobborg, Aarhus, været konstitueret.

Karup hører under Viborg Østre Provsti. Provst Bjarne Bæk Markussen, Bjerringbro, regner trods den generelle præstemangel ikke med, at det bliver svært få stillingen i Karup besat.

- Jeg forventer, at der både i antal og med hensyn til erfaring kommer nogle gode ansøgninger, siger han.

Provsten mener, at stillingen er "attraktiv". Blandt andet fordi der er tale om ét sogn og én kirke og et forholdsvis stort sogn, hvor der også er en halvtidspræst ansat. I mange landsogne skal præsten fordele sin tid på flere sogne og flere kirker.

Karup Sogn har omkring 3400 indbyggere, hvoraf knap 3000 er medlem af Folkekirken.

Annonce
Provst Bjarne Markussen forventer flere kvalificerede ansøgere til den ledige stilling som præst i Karup. Arkivfoto

Tiltrædelse 1. april

Ifølge opslaget vil den kommende Karup-præst som tjenestemandsansat blive indplaceret i den såkaldte løngruppe 2 med en månedlig basisløn på 37.676,58 kroner. Dertil kan der gives et rådighedsbeløb på knap 4000 kroner om måneden.

Efter ansøgningsfristens udløb holder den fungerende biskop sammen med provsten allerede få dage efter et orienteringsmøde med Karup Menighedsråd. Efter mødet udvælges sandsynligvis tre ansøgere, der inviteres til at holde prøveprædikener samt til jobsamtaler med menighedsrådet. Efterfølgende udvælger menighedsrådet sin kandidat og indstiller vedkommende til provsten, biskoppen og i sidste ende Kirkeministeriet.

Holder planen, skulle den nye Karup-præst gerne tiltræde 1. april med indsættelses-gudstjeneste palmesøndag den 5. april.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce