Annonce
Debat

Tiden er inde til at prioritere det specialiserede socialområde

Ulrik Wilbek. Foto: Morten Dueholm

Læserbrev: Når Kommunernes Landsforening tirsdag mødes med regeringen for at påbegynde forhandlingerne om en økonomiaftale for 2021, så er det med en forventning om, at det specialiserede socialområde – altså området for personer med handicaps, udsatte børn og unge, hjemløse og psykisk syge m.m. - skal opprioriteres økonomisk.

Socialområdet har det med at fylde meget mellem folketingsvalgene, men når vi så kommer til valgene, bliver det oftest glemt.

Flere og flere borgere lever med psykiske, fysiske eller sociale vanskeligheder. Det giver naturligvis et øget pres på kommunernes økonomiske rammer.

Annonce

Kommunerne har de senere år – måske med god grund – været udskældt for ikke at yde hjælp nok til de udsatte borgere. Men så længe vi har skullet gøre mere for de samme penge, så vil indsatserne uværgeligt blive dårligere.


Vi har samlet 13 forslag under tre overordnede temaer, som vil give kommunerne mulighed for at udvikle socialområdet.


Vi står i en økonomisk virkelighed, hvor de midler, regeringen tillader os at bruge, ikke matcher de løfter, regeringen giver befolkningen.

Derfor har vi i KL udarbejdet en tre-års plan, der kræver lovændring og dermed ekstrafinansiering til kommunerne.

Vi har samlet 13 forslag under tre overordnede temaer, som vil give kommunerne mulighed for at udvikle socialområdet.

1. En styrkelse af kvalitet, kapacitet og specialisering i indsatser og tilbud, så forudsætninger for tidlig og mere indgribende hjælp på socialområdet kan styrkes.

2. En styrkelse af forskning og viden om effekten af indsatser til gavn for medarbejdere og borgere.

3. En styrkelse af sagsbehandlingen, så samarbejdet mellem borger og sagsbehandler forbedres gennem mere tid, større fleksibilitet og styrket faglig kvalitet.

Som formand for KL's socialudvalg og borgmester i Viborg Kommune ser jeg frem til forhandlingerne, der forhåbentlig munder ud i bedre forhold for vores udsatte borgere og vores borgere med handicaps.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Annonce