Annonce
Navne

Tidligere borgmester blev udråbt til prior af Bisp Gunners Gilde

Johannes Stensgaard ved statuen af Bisp Gunner omgivet af Generalkapitlets medlemmer og syv af Gildets priorer. Privatfoto

Viborg: At blive udnævnt til Prior af Bisp Gunners Gilde er en påskønnelse, der kan overgå personer, der i særlig grad har gjort en indsats for at udbrede kendskabet til Viborg og Viborgs historie.

I år er valget faldet på forhenværende borgmester Johannes Stensgaard, der blev udnævnt i forbindelse med det årlige borgergilde 15. august.

Det skete i overværelse af godt 100 mennesker, og formand for Bisp Gunners Gilde Henrik Røboe Dam begrundede blandt andet valget med:

- Viborg er på mange måder personificeret i Johannes Stensgaard. Født og opvokset i byen, valgt til Viborg Byråd i 1989, formand for kulturudvalget i 1993, borgmester fra 1997 til 2009 og fra 2012 formand for Boligselskabet Sct Jørgen. I alle disse år har Johannes Stensgaard leveret en enestående indsats i og for Viborg og haft en væsentlig indflydelse på, at Viborg i dag er en driftig og attraktiv by med et solidt fodfæste i byens rige historie.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Håndbold-samarbejde øst for søerne

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Viborg FF parerede for meget i den sidste halve time

Annonce