Annonce
Navne

Tidligere bygmester fylder 80 år

Aksel Østergård fylder 80 år. Privatfoto
Murer Aksel Østergård byggede de første andelsboliger i Bjerringbro
Annonce

Navne: Tidligere murer og bygmester Aksel Østergård, Bjerringbro, fylder fredag 24. juli 80 år. Han er om nogen en person, som har præget udviklingen i Bjerringbro, idet han har bygget rigtig mange boliger, både villaer og andelsboliger.

Selv om han har droslet ned på aktiviteterne, så er han stort set altid i murertøj, enten lange bukser eller shorts og naturligvis med sin murerkasket på hovedet.

Han voksede op i Elsborg ved Rødkærsbro, og efter syv års skolegang og et år på efterskole blev han landbrugsmedhjælper i Taul. Han aftjente 18 måneders militærtjeneste i Jonstrup, og i Karup og arbejdede fra 1961 til 1963 på støbe- og kloakhold ved firmaet Almind Huse, som byggede huse i Tyskland.

Ved Svend Høgfeldt i Kjellerup blev Aksel Østergård uddannet murer og fortsatte så på konstruktøruddannelsen, mens han byggede huse, som han solgte.

Fra 1969 tog det fart med både at købe byggegrunde og bygge huse. Det startede i Bjerringbro, først på Hybenvej, så Pilekrattet, Fyrrekrattet, Ellekrattet og Anemonevej. Siden købte han grunde og byggede på Valmuevej i Rødkærsbro, og trods travlhed tog han også eksamen som kloakmester.

I mange år var der mellem fem og 12 medarbejdere i firmaet, der var både murere, tømrere og arbejdsmænd. I 1975 købte han en grund på Thorsvej 9 og byggede en hal til opbevaring af firmaets materialer. Her byggede han fra 1976-77 den villa, som dannede rammen om familiens liv i 42 år.

Annonce

Bankohal

Siden købte han jord og byggede huse på Dahliavej, Irisvej, Kingosvej og Brorsonsvej i Bjerringbro, og han byggede også huse på Kjellerupvej i Tange og Valmuevej i Rødkærsbro.

I 1979 købte han arealet, som siden blev til Ingemannsvej i Bjerringbro. Han startede på Ingemannsvej op langs Grundtvigsvej og fortsatte ind mod byen, og i 1983 byggede han  ti andelsboliger, de første andelsboliger i byen. Siden blev det også til andelsboliger på Stendalen og Stenvangen.

Han byggede også SID-huset på Vestergade og købte det gamle SID-hus på Markedsgade og ejendommen på Stærkærvej 10, der begge blev renoveret og lejet ud. Firmaet byggede også tilbygninger, carporte og garager.

Hen ad vejen købte han også flere ejendomme, blandt andet det tidligere ægpakkeri på Stærkærvej 7, som i 1980 blev indrettet til tøjbutik, i 1983 blev der indrettet bingohal i bygningen, og i 2001 blev den bygget om til lejligheder.

Nabobygningen blev revet ned, og i 2003-04 blev der også her bygget lejligheder. I I990 blev Nørregade 26 - Skallemose købt. Alle 21 lejligheder blev renoveret og lejet ud. Ejendommen blev solgt i 2005.

Annonce

Sønnen er med

Med årene blev familien udvidet med tre døtre og en søn og nu syv børnebørn, og trods travlhed har Aksel Østergård haft tid til hjælpe børnene med at bygge huse. Selv om han nu fylder 80 år, så er han stadig aktiv og udfører småreparationer og vedligehold af lejlighederne og får en snak med lejerne.


Selv om han nu fylder 80 år, så er han stadig aktiv og udfører småreparationer og vedligehold af lejlighederne og får en snak med lejerne.


Selskaberne Østergårds Ejendomsselskab og Vima Ejendomme drivers i fællesskab med hustruen Vivian. I februar i år blev listen tilføjet med Pilevej 12-14, som nu skal renoveres og lejes ud. Sønnen Martin Østergård er så småt ved at overtage en del af aktiviteterne.

Som aktiv i en travl byggebranche var der ikke meget tid til hverken sommerhuset eller campingvognen. Alligevel har Vivian og Aksel Østergård  rejst til blandt andet New York, Kina og Caribien, men nu prøver de at nyde livet i Bjerringbro, hvor de fra deres lejlighed på Brogade har en flot udsigt ud over Gudenåen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

En cykelsti, hvor cykling frarådes

Bjerringbro

Efter corona-smitte på Egeskovskolen: - Jeg har en klar forventning om, at vi selvfølgelig starter op på mandag

Annonce