Annonce
Navne

Tidligere byrådsmedlem for SF er død

Poul Erik Lund fotograferet før sin 50-års fødselsdag.
I 13 år var han SF's medlem af Viborg Byråd, og han fik i den periode stor betydning for kommunens udvikling.

Nekrolog: Poul Erik Lund, pleje- og omsorgscentret Åbrinken i Karup, er død, 68 år.

I omkring 13 år var Poul Erik Lund et særdeles aktivt og indflydelsesrigt medlem af Viborg Byråd, valgt for SF. Da han i 1998 af personlige grunde måtte træde ud af byrådet, var han formand for teknisk udvalg, men det var nok mest som kulturpolitiker, at han kom til at sætte sig varige spor i sin hjemby.

Poul Erik Lund voksede under ikke alt for trygge forhold op i Viborgs vestby. Allerede i tiden på Vestre Skole fik han det venligt mente tilnavn "Buller", for nok var han lille af statur, men han fyldte godt, hvor han kom frem.

Sin læreruddannelse fra seminariet i Ranum brugte han som specialunderviser på Søndersøskolen, hvis elever kom fra børne- og ungdomspsykiatrien. Et arbejde, der passede fint til hans gode øje for de svage i samfundet.

Ved valget den 19. november 1985 kom han ind i byrådet. Det skete med et stemmetal, som kun spidskandidaten Marianne Hagen på SF-listen overgik. Dengang vandt den borgerlige side med Jørn Cato Nielsen i spidsen, men Poul Erik Lund undlod ikke i avisen at bemærke, at et valgforbund mellem kommunister, venstresocialister, folkesocialister og socialdemokrater kunne have givet socialdemokraternes Carl Anker Jensen borgmesterkæden.

Ved valget fire år senere kom Carl Anker Jensen til magten. 46 års borgerligt styre var brudt. SF - nu med Poul Erik Lund som spidskandidat - var støtteparti. SF'eren fik posten som formand for et nyt og særligt udvalg for kulturen. I den tid var han med til at udvikle planen for "Kulturlandsbyen", det vil sige bydelen med spillestedet Paletten, Medborgerhuset og biblioteket.

I Carl Anker Jensens næste periode som borgmester fik Poul Erik Lund en ny platform med en post i teknisk udvalg, idet Johannes Stensgaard overtog kulturen. Da Johannes Stensgaard derpå satte sig på borgmesterstolen, fortsatte SF'eren en kortere periode som formand for det tekniske område. Også her viste han sig som en god strateg.

I sit politiske virke knyttede han gerne venskaber, og disse kunne gå helt på tværs af partiskellene. For eksempel var De Konservatives Thorkild Mikaelsen og Fremskridtspartiets Johan Nielsen blandt hans politiske venner. Til fælles med sidstnævnte havde han trangen til at gå imod strømmen, og under en valgkamp førte de sig frem i fællesskab.

Familielivet dyrkede han sammen med sin daværende kone i bofælleskabet Nonbo Hede, hvor parrets tre piger voksede op. Denne blanding af kollektivisme og familiens bånd passede ham fint. Han gjorde sig også som fritidshåndværker, folkebådssejler og amatørskuespiller.

Tidligere domprovst i Viborg Arndt Jessen Hansen skal forestå bisættelsen, der foregår i Viborg Domkirke lørdag den 1. februar klokken 11.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Rundt om Viborg

Afviser igen Apple-indblanding: Mail puster til konspirationsteori om Tjele-vindmøllerne

Viborg FF For abonnenter

Flere mandetimer til fysisk træning skal hjælpe unge spillere med vanskeligt spring

Rundt om Viborg

Konservative vil ikke lade sig presse: Siger nej til vindmøllepark

Annonce