Annonce
Navne

Tidligere chefredaktør på Midtjyllands Avis er død

Steffen Lange var chefredaktør hos Midtjyllands Avis mellem 1994 og 2015. Foto: Jakob Stigsen Andersen/Midtjyllands Avis
Steffen Lange var et meget vidende og interesseret menneske i den verden, der omgav ham - både lokalt og globalt.

Nekrolog: Tidligere chefredaktør på Midtjyllands Avis, Steffen Lange, er efter et længere sygdomsforløb død i en alder af 66 år.

Steffen Lange bestred posten som chefredaktør på Midtjyllands Avis frem til udgangen af 2015, hvor han valgte at gå på efterløn som 63-årig for at få bedre tid til familien og sine mange interesser.

Steffen Lange blev født 12. november 1952 i Sønderborg, og han voksede op i Sydslesvig i landsbyen Tarup lidt uden for Flensborg, hvor forældrene var lærere ved den lille lokale danske folkeskole.

Steffen Lange blev student fra Duborg Skolen i Flensborg i 1972. Han begyndte herefter på kunsthistorie-studiet på Københavns Universitet, men stoppede efter et enkelt semester. Der var for meget marxisme og for lidt kunst efter hans smag.

Værnepligten blev aftjent ved Slesvigske Fodregiment i Haderslev.

Annonce
Steffan Lange blev 66 år.

Journalisten blev vakt

I værnepligtstiden skrev han for regimentets blad, og det var med til at nære lysten til at skrive og blive journalist, så Steffen Lange søgte ind på Journalisthøjskolen i Aarhus, blev optaget og begyndte her i februar 1974.

I praktiktiden gik det tilbage til Sydslesvig og Flensborg Avis. En af de ting, der gjorde indtryk under praktiktiden, var dronning Margrethes besøg i Flensborg - det første efter besættelsen. Et besøg, der havde stor symbolsk værdi både for danske og tyske. Nu så man for alvor fremad i grænselandet, hvilket betød meget for Steffen Lange og hans kærlighed til hjemstavnen.

Ung mand med potentiale

Efter endt uddannelse søgte han til Midtjyllands Avis, fordi han gerne ville prøve noget andet end Sydslesvig.

Han begyndte som journalist og blev senere lokalredaktør og redaktionssekretær. Avisens daværende chefredaktør og ejer, Viggo Sørensen, havde hurtigt set, at den unge journalist havde potentiale til noget større, og i 1992 blev han udnævnt til redaktionschef. To år senere afløste han Viggo Sørensen som ansvarshavende chefredaktør.

Steffen og hans kone, Pia Gøtzsche, slog sig ned i Grauballe. Pia Gøtzsche blev lærer på Grauballe Skole, og parret fik de tre børn Kristian, Bjørn og Ida.

Turen frem og tilbage mellem Grauballe og avisen i Silkeborg tog Steffen Lange ofte på cykel, og ud over det motionerede Pia og Steffen gerne med vandreture.

Imødekommende og lyttende

Som chefredaktør på Midtjyllands Avis var Steffen Lange ikke manden med de store programerklæringer. Men han var altid imødekommende og lyttende, og ingen medarbejdere var i tvivl om, i hvilken retning han ville med både dagblad, netavis og ugeaviser.

Gennem årene havde Steffen Lange en række tillidsposter indenfor dagbladsverdenen - blandt andet som bestyrelsesmedlem i Ritzau, Dagbladenes Bureau og Dagspressens Fond, ligesom han bevarede sin plads i bestyrelsen for Midtjyllands Avis efter sin fratræden som chefredaktør.

Også i fritiden engagerede han sig. Således var han på et tidspunkt skolebestyrelsesformand og senere bestyrelsesformand på Silkeborg Gymnasium, formand for Silkeborg Museum og formand for Silkeborg Kunstnerlegat. Derudover sad han i bestyrelsen i Foreningen til Bevarelse af Tange Sø og i komiteen for genrejsning af Silkeborg Slot.

Kunst og "glemt" musik

Steffen Lange havde en stor viden og interesse for historie og ikke mindst kunst, og han dygtiggjorde sig konstant gennem læsningen af et utal af bøger om både historiske emner og kunst.

Et forfatterskab blev det også til. For år tilbage et par børnebøger og gennem årene flere bøger om kunst og kunstnere, hvor han senest skrev bogen »Kai Gøtzsche - kunstner og eventyrer«, der udkom sidste år.

Engagementet i det lokale liv førte også til en bog - nemlig om Hjejlens 150 års jubilæum i 2011.

Også den lokale sport brændte han for, så han fulgte SIF og BSV intenst. Gerne som tilskuer på stadion eller i hallen, og når tiden ikke tillod det som ivrig læser af reportagerne på sportssiderne i den avis, han både var chef for og holdt så meget af.

Også arkitektur, film og musik havde Steffen Langes store interesse. Indenfor jazz, rock og blues huskede han navne fra langt tilbage i tiden, som ellers var glemt af de fleste.

Steffen Lange kunne ligeledes begå sig i et køkken - ynder af god mad som han var - og dertil gerne et glas god vin.

Haven og naturen

Ofte gik turen til sommerhuset i Nr. Vorupør, og hjemme i Grauballe fik haven altid stor opmærksomhed fra både Pia og Steffen, der nød at se tingene gro. Erfaringerne med havearbejdet berigede han også læserne af Midtjyllands Avis med.

Naturens mangfoldighed trak, når han og Pia tog ud for at se på verden. De kombinerede gerne natur med kunst og historie, og de foretrak at rejse til steder, der ikke var overrendt af turister. Men altid ud fra den livsholdning, at der er interessant ALLE steder, hvis bare man er nysgerrig og har øjnene med sig.

Hvilket meget præcist karakteriserede Steffen Lange. Han var altid åben for livets muligheder og de oplevelser, det bød på. Både i arbejdslivet og i fritiden.

Steffen Lange efterlader sig hustruen Pia, de tre børn, svigerbørn og fem børnebørn - med yderligere et på vej.

Bisættelsen finder sted fra Svostrup Kirke fredag den 10. maj klokken 13.00.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Kørte gennem landsby med 101 kilometer i timen: 37-årig i fængsel efter vanvidsture på Viborg-egnen

Viborg

Vinteren starter i august

Annonce