Annonce
Mindeord

Tidligere forstander på landbrugsskolen er død

Michael Christensen, tidligere forstander på Asmildkloster Landbrugsskole, er død. Privatfoto
Nekrolog over tidligere forstander på Asmildkloster Landbrugsskole, Michael Sigvard Christensen, Viborg, 86 år.

Nekrolog: Den 7. juli 1933 kom Michael Sigvard Christensen til verden som enebarn på en gård i Hvilsom. Skolegangen foregik hver anden dag i syv år, og herefter var Michael Christensen ude at tjene en kort overgang, inden han blev landvæsenselev på Dalum Landbrugsskole på Fyn.

Efter at have aftjent sin værnepligt blandt andet i Itzehoe drog Michael Christensen til Amerika, hvor han opholdt sig i halvandet år. Formålet med turen var dels at lære noget om landbrug i det store udland og ellers at rejse rundt, inden snuden atter blev vendt mod Danmark.

Hjemkommet til Danmark blev Michael Christensen indskrevet som elev på Bygholm Landbrugsskole, hvor han optimerede sine muligheder for at søge ind på Landbohøjskolen i København. Drømmen var således at uddanne sig til agronom, og det blev han så i 1962.

Det var også i 1962 – i efteråret – at Michael Christensen og den to år yngre Birthe Brink, som var sy- og tilskæringslærerinde og fra Hannerup, blev viet i Hobro Kirke.

Efter brylluppet fik Michael Christensen et lærerjob på Østhimmerlands Ungdomsskole, og sammen med sin hustru flyttede han midlertidigt ind i en lejlighed i Bælum, inden parret i 1963 og de næste to år boede i Odense, hvor han havde fået job hos Husdyrbrugskontoret.

I sommeren 1965 rejste Michael Christensen med sin familie, som nu også talte en fem måneder gammel datter, til Indien via Danida for at lave U-landsarbejde. Michael Christensen havde hænderne i et dansk projekt, hvor nogle af landets kvier blev solgt til Indien, og efter fem et halvt år i Indien rejste familien videre til Uganda – atter for at lave U-landsarbejde. Det var i øvrigt, mens despoten Idi Amin var ved magten.

I 1971 rejste Michael Christensen og familien tilbage til Danmark, hvor han fik et U-landsrelateret job med den tidligere finansminister Thorkild Kristensen i spidsen. Familien boede da i Allerød, inden et lærerjob på Riberkjærgaard 12 kilometer nord for Ribe trak i Michael Christensen.

1981 blev året, hvor Michael Christensen og familien drog til Viborg, og det var i forbindelse med hans ansættelse som forstander på Asmildkloster Landbrugsskole. I 1996 gik Michael Christensen på pension, og sammen med sin hustru flyttede han et stenkast væk; nærmere bestemt til Nørresøvej, hvor han fra sin baghave næsten havde sin gamle arbejdsplads – landbrugsskolen.

Som pensionist fungerede Michael Christensen blandt andet som sekretær i en badmintonklub i byen, ligesom han var meget interesseret i slægtsforskning. Medlem af Viborg Teaterforening var Michael Christensen også, og han nød i det hele taget kulturelle oplevelser med sin hustru.

Også mange spændende udlandsrejser blev det til gennem årene. Oplevelser i Kashmir, Tibet, Kenya, Thailand, New Zealand og mange steder i Norden og Europa blev det til for Michael Christensen og hans hustru og familie, og derhjemme nød han ellers at læse; især bøger af historisk karakter.

Den 21. januar sov Michael Sigvard Christensen stille ind efter et langt og godt liv, hvor han aldrig ønskede at gøre noget om.

Han efterlader sin hustru, to døtre, en svigersøn og fire børnebørn, og han skal hvile på Asmild Kirkegård.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Professor ansat som institutleder

Viborg HK For abonnenter

Stregspiller fra 2. divisionsholdet stiller sig i ligaholdets tjeneste - midlertidigt

Annonce