Annonce
Sport

Tidligere topmålmand bliver målmandstræner hos Viborg FF

Den tidligere topmålmand Jesper Christiansen bliver målmandstræner på fuld tid hos Viborg FF. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Stephen Lowe stopper som målmandstræner hos Viborg FF og erstattes af den tidligere landsholdsmålmand Jesper Christiansen, som bliver målmandstræner på fuld tid. Stephen Lowe fortsætter som scout i klubben.
Annonce

Viborg: Viborg FF får for første gang siden 1997 en ny mand på posten som målmandstræner.

Den tidligere topmålmand - og forhenværende landsholds- og Viborg FF-målmand Jesper Christiansen erstatter Stephen Lowe.

Årsagen til skiftet er, at VFF opgraderer stillingen som målmandstræner til en fuldtidsstilling.

- Lige siden, jeg startede i klubben, har det stået højt på prioritetslisten at få opgraderet målmandstrænerrollen til en fuldtidsstilling. Det har vi selvfølgelig talt med Stephen Lowe om, men han har også et godt job ved siden af fodbolden, så det har ikke været muligt at få det til at harmonere, og derfor har vi kigget efter en anden løsning, siger VFF's sportschef Jesper Fredberg.

- Stephen er enormt værdsat af alle i klubben, og med sine mere end 33 år som VFF’er hører han til i den øverste kategori blandt klubikoner. Vi takker ham for mange års tjeneste som målmandstræner og er glade for, at vi stadig kan beholde ham i klubben i en scoutfunktion, så vi fortsat kan bruge hans erfaring og ekspertise, siger sportschefen.

Erstatningen bliver 41-årige Jesper Christiansen, der har et fremragende fodbold-cv som spiller. Han har i de senere år været assistent i AB og siden målmandstræner hos Fremad Amager.

- Vi er rigtig tilfredse med at have lavet en aftale med Jesper Christiansen, som vi ser som et stort målmandstrænertalent. Han har tidligere været under Stephen Lowes vinger her i klubben, hvor han dengang var blandt de absolut bedste målmænd i landet, og han har i de seneste år også fået trænererfaring. Med Jesper Christiansen på fuld tid er vi sikre på, at vi får høj kvalitet i træningen, så klubben kan fortsætte den gode tradition med at udvikle dygtige målmænd, som man har gjort i mange år, siger Jesper Fredberg.

Stephen Lowe stopper som målmandstræner og bliver i stedet scout. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Første og anden kærlighed

For Stephen Lowe bliver det specielt at skifte position i Viborg FF, men han har forståelse for klubbens ønsker.

- Min første kærlighed var fodbold, og min næste blev Viborg FF, så det er dejligt stadig at kunne være med til at bidrage i klubben, og jeg ser frem til at fortsætte i den nye rolle (scout, red.), som jeg også synes er rigtig spændende, siger han.

Stephen Lowe har som aktiv spillet 274 kampe for VFF og er den udlænding, der har spillet flest kampe for klubben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

En farlig mand har sagt farvel - en hurtig afslutning på et rigtig godt kapitel

Viborg

Adventistkirken i Viborg fylder 100 år

Annonce