Annonce
Mærkedag

Tidligere VHK-verdensstjerne løftede Viborg og dansk håndbold

Bojana Popovic var med, da Montenegro tabte OL-finalen i 2012 til Norge. Sølvmedaljen har hun senere beskrevet som karrierens højdepunkt. Foto: Javier Soriano/Ritzau Scanpix
Bojana Popovic, der 20. november fylder 40 år, har i den grad forkælet håndboldfans i hele verden med sit store overblik over spillet og vanvittige skud.
Annonce

40: Seks gange har hun løftet trofæet som vinder af klubhåndbolds største turnering, Champions League. Blandt andet med Viborg HK.

Og alle seks gange har hun spillet en markant rolle på de hold, hun har repræsenteret.

Bojana Popovic - tidligere Petrovic - har i den grad sat sit aftryk i håndboldverdenen, og montenegrineren, der onsdag den 20. november fylder 40 år, har også været med til at føre dansk håndbold til nye højder.

Således blev hun i 2002 en del af Anja Andersens Slagelse Dream Team, hvor den tidligere danske håndboldstjerne og cheftræner byggede holdet op omkring Popovics enorme kvaliteter som hårdtskydende bagspiller med enormt overblik over spillet.

Med Slagelse vandt Popovic tre Champions League-trofæer, inden hun skiftede til Viborg HK, som hun blev dobbelt Champions League-mester med.

I 2010 sagde hun farvel til dansk håndbold med i alt seks danske mesterskaber i bagagen og en enorm respekt fra de danske tilskuere.

Karrieren blev afsluttet i hjemlandet, hvor hun vendte tilbage til ungdomsklubben Buducnost og tilføjede i 2012 i sit sidste år som aktiv endnu en Champions League-titel til cv'et.

Popovic er født i Jugoslavien, med hvem hun vandt VM-bronze i 2001. Da landet blev delt, repræsenterede hun Montenegros landshold og var med til at vinde OL-sølv i 2012 - noget, hun senere har beskrevet som karrierens højdepunkt.

Hun gjorde et kort comeback på landsholdet ved OL i 2016, hvor Montenegro kvalificerede sig på bekostning af Danmark, men tabte alle sine kampe i turneringen og sluttede sidst i gruppespillet.

Siden Popovic indstillede sin aktive karriere, har hun blandt andet været sportsdirektør og assistenttræner i Buducnost og haft en assistentrolle omkring Montenegros landshold.

I 2017 sagde hun til TV2 Sport, at hun godt kunne forestille sig at vende tilbage til Danmark som træner i fremtiden. /ritzau/

Bojana Popovic i aktion for Viborg HK. Arkivfoto: Preben Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce