Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Tidsbestilling i borgerservice var umulig

Viborg Bryghus og Fodslaw har i samarbejde arrangeret Bryggermarchen. 29. marts 2014.// Fotograf: Agata Lenczewska-Madsen

Læserbrev: Et lille supplement til Lars Norups leder om digitalisering - og ikke mindst overgangen til Mit-id. Hvis man som vi og mange andre vil have nummerviser i stedet for app’en, skal man en tur omkring borgerservice. Dem skulle vi ringe til. En digital tidsbestilling var umulig.

Efter at have ventet i telefonsløjfen i en rum tid, fik vi et venligt menneske i røret, som kunne fortælle os, at alt var optaget en tre-fire uger frem, og at der ikke kunne bestilles tid over en længere tidshorisont. Så prøv igen.

Viborg Kommune har, som Lars Norup skriver, været nødt til at ansætte fire nye medarbejdere i borgerservice for at kunne klare det ekstra pres, der nu er blevet lagt på dem. Der er 94 kommuner i Danmark, og går vi fra, at Viborg er en gennemsnitskommune, når vi hurtigt frem til, at der på landsplan er ansat omkring 400 nye borgerservice-medarbejdere.

Annonce

Der er 94 kommuner i Danmark, og går vi fra, at Viborg er en gennemsnitskommune, når vi hurtigt frem til, at der på landsplan er ansat omkring 400 nye borgerservice-medarbejdere.

En årlig ekstra lønudgift på den ubehagelige side af 150 millioner kr. Ubehageligt, fordi det er os lønmodtagere, der skal betale. Og ubehageligt, fordi vi ikke får mere service for pengene.

Vi har endnu ikke helt forstået, hvad der er idéen med omlægningen fra Nem-id (der som Lars Norup så rigtigt skriver bestemt ikke er nem = falsk varebetegnelse). Begrundelsen skulle være, at Mit-id skulle være mere sikkert. Nu er det altså noget nemmere at hacke en iPhone, end det er at hacke et stykke papir. Så hvori ligger sikkerheden?

I 1969 sang den dygtige og charmerende skuespiller Hans W. Petersen en forrygende sjov vise af Meincke og Sørensen. Den hed: ”Ih, hvor er det kommunalt”. Med nogle få ændringer i teksten kunne man lave en ny udgave til sommerrevyerne 2022 med titlen: ”Ih, hvor er det digitalt”.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet holder fast i spinkelt håb: 57-årig mand er stadig indlagt med svære skader knap en måned efter mystisk episode

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil For abonnenter

Ungdomsoprøret sendte dem på barrikaderne, i kollektiv og i byretten. Siden har Viborg-veninderne Lene og Liz modsat sig borgerlige normer og kæmpet for lige vilkår

Viborg For abonnenter

Først den ene, så den anden: En af byens mest betagende bygninger pakkes væk i et år

Debat

Nogen forsøger at føre Viborgs befolkning bag lyset

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Viborg FF slår AaB og spiller sig i Europa

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Rundt om Viborg

Se billederne fra Kalkmineløbet: Randi og Lone sørgede for Strawberry Daiquiri til løbeturen

Debat For abonnenter

Det er et historisk højdepunkt for Viborg Kommune: Er der gratis fjernvarme på vej?

Debat

Hold øje med udviklingen i Viborg Varme!

Alarm 112 For abonnenter

Der røg den sidste chance for 55-årig familiefar: Dømt og udvist for gentagne voldtægter og vold mod sin hustru

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Navne

Det kan blive meget bedre: 25-års jubilar tror på det gode børneliv - også i børnehaverne

Viborg For abonnenter

Syge- og plejepersonale skal køre i elbiler, som har dumpet sikkerhedstjek - 'men I skal ikke være utrygge'

Sport

Tid til ny inspiration: Succesfuld serietræner siger stop efter tre år i Kvik/Aalestrup

Annonce