Annonce
Erhverv

Tidsplan er klar: Nu river Bach Gruppen Vesterbro Torv ned

Vesterbro Torv som det ser ud nu. Snart rives resten af bygningerne ned. Foto: Niels-Chr. Jönsson
En ny lokalplan for torvet og de omliggende områder ventes at kunne vedtages til marts. Til den tid vil torvet sandsynligvis været revet helt ned.

Viborg: Det har mest af alt lignet en krigszone gennem flere år, men nu skulle det være ganske vist - ruinerne på Vesterbro Torv bliver revet ned meget snart.

Årsagen er, at kommunen og de to bygherrer bag boligprojektet på området, Bach Gruppen og Viborg Bolig- og Erhvervsudlejning, har fået afklaret og ordnet de sidste hængepartier, så der nu kan udarbejdes en ny lokalplan for området.

Den bliver der lige nu skrevet på i kommunens byplanafdeling, og den skal så forelægges for teknisk udvalg i starten af januar.

Annonce

- Jeg forventer, at lokalplanforslaget herfra vil blive sendt i offentlig høring, og at vi så vil kunne endeligt vedtage den i marts, siger formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby (V).

Han er rigtig godt tilfreds med, at man nu kan se en ende på den meget lange proces med Vesterbro Torv, og at byen dermed ser ud til at slippe for det meget lidt kønne syn af det halvt nedrevne Vesterbro Torv.

- Det er ikke kønt at se på, men nu er det heldigvis snart fortid, siger Johannes Vesterby.

Går i gang nu

Og ja, det er meget snart fortid med de halvt nedrevne bygninger, for selvom Bach Gruppen tidligere har givet udtryk for, at man ikke ville rive resten af torvet ned, før der var en ny og endeligt vedtaget lokalplan (af frygt for at miste sine nuværende byggerettigheder), så er meldingen nu, at man meget snart går i gang med resten af nedrivningen.

Bach Gruppens bud på en del af det nye byggeri på Vesterbro Torv. Her er det facaden ud mod Vesterbrogade. Illustration: Aarstiderne Arkitekter

- Med den tidsplan, der er meldt ud fra kommunen, vil vi nu gå i gang med både at projektere byggeriet og sideløbende hermed at nedrive den resterende del af torvet, siger direktør Benjamin Galacho fra Bach Gruppen.

Planen er, at man - når lokalplanen er vedtaget - vil søge om byggetilladelse og gå i gang med selve byggeriet, så snart det er muligt.

Med den tidsplan, der er meldt ud fra kommunen, vil vi nu gå i gang med både at projektere byggeriet og sideløbende hermed at nedrive den resterende del af torvet.

Benjamin Galacho, direktør i Bach Gruppen

- Vi kan ikke officielt søge om byggetilladelse, før en ny lokalplan foreligger, men vi kan forberede alt og rådføre os med kommunen undervejs, så ansøgningen stort set kan være klar, når en lokalplan er vedtaget. Og så kan vi jo håbe på en hurtig sagsbehandling, når den tid kommer, siger Benjamin Galacho.

Går den forhåbning i opfyldelse, skulle der dermed være en god chance for, at det nye boligbyggeri - i hvert fald en del af det - på Vesterbro Torv vil kunne skyde i vejret i løbet af næste år.

Annonce

Ingen tidsfrist

Både den kommunale forvaltning og de lokale politikere er undervejs i den lange føljeton om Vesterbro Torv blevet skældt ud for, at de ikke har forlangt torvet nedrevet inden en nærmere fastsat dato.

Den mulighed har hverken politikere eller forvaltning imidlertid haft, da man ikke indenfor lovens rammer kan forlange en nedrivningstilladelse opfyldt indenfor et bestemt tidsrum.

Det samme gælder i princippet for en lokalplan. Den har man for det første ikke handlepligt i forhold til, selvom man har bedt om at få lavet den, og dermed kan man heller ikke kræve planen udført indenfor et bestemt tidsrum, ligesom en lokalplan heller ikke gælder i et bestemt tidsrum. Den gælder, indtil der eventuelt vedtages en ny.

Annonce
Viborg For abonnenter

Længe ventet millionhandel går endelig igennem: - Det er en bygning, der er værd at vente på

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Se alle billederne: Nu er det 'Jul i Viborg' igen

Viborg For abonnenter

Er du tilfreds med dit barns skole? Ny undersøgelse viser store forskelle på forældres tilfredshed med kommunens skoler

Rundt om Viborg

Efter to års corona-pause: Så skal den igen have fuld gas på populær musikfestival

Viborg For abonnenter

Der sprænges! - i biodiversitetens tjeneste

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Erhverv For abonnenter

Lokalt byggeboom fortsætter bare: Mange nye byggegrunde på vej næste år - her kan du købe en grund

Erhverv

Lokalt pengeinstitut har - næsten - lavet det bedste resultat nogensinde: Nu skal aktionærerne mærke, at det går godt

Viborg

Krav om corona-pas til kommunalt ansatte fra på mandag: 'Det er en tillidsbaseret ordning', siger Ulrik Wilbek

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Viborg FF For abonnenter

Ny næstformand vil sætte skub i Viborg FF's udvikling - man kan tage viborgenseren ud af Viborg, men man kan ikke tage Viborg FF ud af viborgenseren

Rundt om Viborg For abonnenter

Landsbyens borgere arbejder på at genåbne købmandsbutikken: Salget af anparter er næsten i mål

Kultur

Viborgs succesfulde Englehave åbner igen: Her kan du skrive en hilsen til dem, du savner

Annonce