Annonce
Erhverv

Til koncert i forsamlingshuset: Der er liv på landet

Sylvester Larsen og hans band gav søndag eftermiddags-koncert i Tapdrup Forsamlingshus. Foto: Morten Dueholm
Tiden er løbet fra dilettant i Tapdrup Forsamlingshus. I stedet inviterede forsamlingshuset søndag eftermiddag til koncert med Sylvester Larsen og bandet Nåleøjet, der er i gang med en "lille landsby-tour".
Annonce

Tapdrup: "Tour-bussen" holder udenfor. "Lej et lig", står der på den. Det er søndag eftermiddag, og vi er til koncert i Tapdrup Forsamlingshus.

På et bord i gangen står en kuffert med cd'er og lp'er og et mobilnummer, man kan betale på, hvis man vil købe. Salen er fyldt, for om lidt går Sylvester Larsen og hans tremands-band Nåleøjet på scenen. Sylvester Larsen, der er søn af nationalskjalden Kim Larsen, er i øjeblikket på en "lille landsby-tour", og turneen til landsbyerne gik altså forbi Tapdrup Forsamlingshus, hvor 60-70 mennesker hørte på.

Sylvester Larsen og bandet er allerede mere end halvvejs på deres landsby-tour, som blev til, fordi bandet og forsangeren fandt ud af, at der er et stort og imødekommende publikum ude på landet.

- Det gik op for os, hvor lidt vi kender til vores eget land. For nylig har vi været i Balle og Tarm og Lem, og i går var vi i Storvorde. Det kan man så tænke lidt over, siger Sylvester Larsen, da publikum er færdig med at klappe efter det første nummer.

Sylvester Larsen har lavet en turne til de små landsbyer, og der er liv på landet, konstaterer han.
Annonce

Folk bakker op

I Tapdrup er folk gode til at bakke op om byens arrangementer. Der er plads til 100 i forsamlingshuset, men med de 60-70 tilhørere, der er pænt spredt aldersmæssigt, føles det fyldt.

- Vi fik tilbuddet fra Sylvester og besluttede os for at prøve. Vi har jo en dejlig landsby, og forsamlingshuset bliver brugt til fastelavn, banko og andet i årets løb, men før i tiden samlede man for eksempel masser af mennesker til dilettant. Tiden er nok anderledes, så det har vi ikke længere, men så vil vi da gerne prøve at arrangere koncert i stedet, siger Benjamin Overvad, der er formand for Tapdrup Borgerforening.

- Vi har et rigtig fint forsamlingshus, så vi kan jo lige så godt udnytte lokalerne, og det er ikke et stort arbejde at arrangere en koncert. Der skal selvfølgelig sættes stole op og købes nogle drikkevarer ind. Tapdrup er en fantastisk by, og vi kommer hinanden ved, så det har også været nemt nok at få solgt pænt med billetter, siger han.

Annonce

Det er skidesjovt

Sylvester Larsen og hans band har opdaget, at der er masser af liv på landet. Landsby-touren omfatter 20 koncerter i det hele, de fleste i Jylland, og den har budt på mange gode oplevelser.

- Der er en stor interesse for at få musik ud til de små byer. Det er jo et hav af borgerforeninger i Danmark, og mange synes, at det er en rigtig god ide. Vi er blevet mødt af nogle meget begejstrede mennesker. Nu er det her jo en søndag eftermiddags-koncert, men fredag og lørdag kommer der i snit 100 mennesker, og det har været glimrende. Der er da en hel del bands, der har svært ved at samle 100 tilhørere, når de giver koncert i en storby, siger Sylvester Larsen, da vi møder ham inden koncerten.

- Der er fandme liv på landet. Folk virker mere sultne efter musik. Da vi var i Storvorde i går, var der kun 40-50 stykker, men de var godt nok festglade. De var meget begejstrede, og det var skidesjovt. Folk er lidt mere jordnære og usnobbede på landet, konstaterer han.

Benjamin Overvad har ikke haft svært ved at sælge billetter til koncerten.
Annonce

Ikke det nye Vega

Økonomisk kan det også godt hænge sammen for bandet, fortæller Sylvester Larsen. Han og bandet får et honorar, og så er det op til den lokale arrangør at få arrangementet til at løbe rundt.

Benjamin Overvad vil ikke udelukke, at der kommer flere koncerter i Tapdrup Forsamlingshus.

- Vi bliver nok ikke det nye Vega, men hvis der dukker noget op, vil vi gerne prøve. Jeg kendte ikke Sylvester Larsen på forhånd, og det er da interessant, at nogle har et ønske om at komme ud at spille i landsbyerne, siger han.

60-70 tilhørere tog til koncert i Tapdrup.
Cd'er og lp'er stod til salg på et lille bord.
Tilhørerne fyldte pænt op i forsamlingshusets sal.
Søndag, den 10. november 2019 Sylvester Larsen og Nåleøjet giver koncert i Tapdrup Foto: Morten Dueholm
Søndag, den 10. november 2019 Sylvester Larsen og Nåleøjet giver koncert i Tapdrup Foto: Morten Dueholm
Søndag, den 10. november 2019 Sylvester Larsen og Nåleøjet giver koncert i Tapdrup Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce