Annonce
Debat

Til Ulrik Wilbek: Det kan blive rigtig godt, hvis du handler nu!

Mads Georgi foran rådhuset. Arkivfoto: Jens Frandsen

Læserbrev: Jeg er glad for at læse, at BPA-ordningen er det, der betyder allermest for dig som formand for KL’s socialudvalg, og du samtidig erkender, at der er et stort forbedringspotentiale. Det er jeg meget enig i. Det vil derfor være oplagt, hvis du her fortalte om, hvad du mener, at KL kan gøre bedre? Her er der ingen, der bortredigere dine pointer.

Ellers ved jeg, at Muskelsvindfonden har kontaktet KL og dig om konkrete problemstillinger med BPA-ordningen, som du kan løse i morgen ved at ændre KL’s egen vejledning til kommunerne om udmøntningen af BPA-ordningen.

Først og fremmest handler det om, at nogen ligesom Mohammed simpelthen ikke kan få den nødvendige hjælp, selvom de helt åbenlyst er en del af den personkreds, der er i målgruppen for at få en BPA-ordning.

Annonce

Derudover kender jeg nogen, der har været ”heldige” at få en BPA-ordning, men til gengæld bliver låst i hverdagens aktiviteter på grund af kommunens øget brug af rådighedstimer, hvor hjælperen ikke må hjælpe, men kun stå til rådighed.


Samtidig bliver du ved med at henvise til, at det er Christiansborg, der skal lave loven om, hvis den ikke rummer de muligheder, som vi efterlyser. Jeg har ingen problemer med loven, men derimod med kommunernes udmøntning af loven.


Det gør det også umuligt at finde hjælpere, da ingen kan leve af den løn, som rådighedstimer giver. Samtidig kan vi heller ikke få lov til at tage vores hjælpere med, når vi bliver indlagt, hvilket overhovedet ikke giver mening. Et i forvejen presset sygehusvæsen har ikke tid til at hjælpe os med helt basale ting, som hjælperen normalt hjælper os med til daglig.

Konkrete problemer, som du nemt kan fjerne, hvis du ønsker. Men det er desværre ikke sket i din tid som formand for KL’s socialudvalg. Jeg er ellers sikker på, at reel handling frem for fine hensigtserklæringer er den bedste medicin til at forbedre dialogen mellem KL og kommunerne på den ene side og os, der står med problemerne til dagligt, på den anden side.

Samtidig bliver du ved med at henvise til, at det er Christiansborg, der skal lave loven om, hvis den ikke rummer de muligheder, som vi efterlyser. Jeg har ingen problemer med loven, men derimod med kommunernes udmøntning af loven.

Det er en meget bred rammelov, som har fungeret rigtigt godt, indtil kommunerne begyndte at afprøve de nedre grænser for fem til otte år siden. Loven har til hensigt, at personer med et fysisk handicap kan leve et liv på lige vilkår som alle andre, men det er umuligt at leve et aktivt liv med studie, arbejde, venner og familieliv, når man ikke får den hjælp, som man har brug for.

Jeg og vi i Muskelsvindfonden håber derfor, at du oprigtigt mener det, når du skriver, at du vil arbejde for et bedre liv for personer med et handicap. Som jeg skrev i det forrige indlæg, så havde jeg stor tiltro til dig, men nu er tiden med pæne ord og hensigtserklæringer forbi.

Vi vil derfor meget gerne invitere dig til et møde i Muskelsvindfonden, hvor vi kan forklare problemstillingerne på BPA-området i dybden, og hvordan de nemt kan løses. Det er tid til at vise handling, så det kan blive godt igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stor fed camembert af lyd i Tinghallen

Viborg FF For abonnenter

Overblik - så længe er Viborg FF's oprykningshelte på kontrakt med klubben

Sport

Se video: Gode finalefornemmelser hos Viborg HK inden afgørende DM-semifinale

Annonce