Annonce
Viborg

Tilbud om gratis psykologhjælp har to måneders ventetid

Familiecenter Viborg har siden slutningen af januar tilbudt gratis psykologsamtaler til unge under 25. Foto: Morten Dueholm
På cirka et halvt år har knap 100 unge kontaktet kommunens nye tilbud om gratis psykologhjælp. Det har resulteret i en venteliste.

Viborg: Når et ungt menneske ringer 87 87 40 20 for at få gratis psykologhjælp, så skal han eller hun indstille sig på, at hjælpen ikke er lige om hjørnet.

Der er nemlig to måneders ventetid, før man kan komme til at tale med en psykolog hos Viborg Kommune.

Det fremgår af den første evaluering, der er lavet af tilbuddet, som åbnede i år efter længere tids forarbejde.

- Det er svært helt at sige, hvad det har af betydning med sådan en venteliste, for det er mangeartede problemstillinger, folk henvender sig med. Men man kan selvfølgelig sige, at der må være en grænse for, hvor lang ventetid man kan have, når intentionen er, at det her skal være et forebyggende tiltag, siger Rikke Halling Mørch, afdelingsleder hos Familiecenter Viborg, som huser tilbuddet.

- Men det er jo politisk besluttet, at det er det her beløb, man har at gøre med, understreger hun.

Annonce

Orientering i denne uge

Viborg Kommune satte 300.000 kroner af til tilbuddet, der kører som et forsøg frem til 2021.

Det er normeret til 14 timer om ugen i 46 uger årligt og fungerer sådan, at man to gange om ugen kan ringe og eventuelt aftale en tid hos en psykolog, såfremt der er behov for det.

Siden slutningen af januar til midten af juni har 93 slået på tråden til familiecenteret.

50 personer modtager eller har modtaget psykologsamtaler, de fleste afsluttede forløb har været på tre af slagsen. Kun få er ikke mødt op, hvilket ifølge statusrapporten ses som et tegn på, at tilbuddet ligger godt placeret i Viborg, og at det opfattes som både anvendeligt og relevant.

Man kan også læse, at borgerne henvender sig ud fra et bredt spektrum af årsager. Der er dog en mindre overrepræsentation af unge, der henvender sig som følge af angst, lavt selvværd, belastninger i familien eller udfordringer med uddannelse/arbejde, fremgår det.

To ud af tre, som ringer til familiecenteret, er i øvrigt piger/kvinder.

Tilbuddet er til unge mellem 15 og 25 år. Politikerne i flere forskellige udvalg, herunder social- og sundhedsudvalget samt børn- og ungeudvalget, orienteres om tilbuddets ventetid og øvrige nøgletal i denne uge.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce