Annonce
Viborg

Tilliden skal igen ud på landevejen

Det er tredje gang, at "Tillidsvejen" begynder i Viborg. Her passerer vandrerne Hald Sø i juli sidste år. Arkivfoto: Mads Hansen

Tillid og fællesskab er hovedbudskaberne, når "Tillidsvejen" - et dansk svar på pilgrimsvandringen på Caminoen - starter den 1. juli fra domkirken i Viborg.

Viborg: - Vi skal væk fra dem og os og frem til "vi". Og det skal vi ved at vise hinanden tillid og ved at dyrke fællesskabet.

Sådan lyder budskabet fra Jakob Spange, der er formand for foreningen "Dem og os eller findes der noget tredje?".

Foreningen indleder den 1. juli en dansk udgave af pilgrimsvandringen på Caminoen fra Viborg med start ved domkirken og med mål på Store Torv i Aarhus den 7. juli. Pointen med "Tillidsvejen", som vandringen er døbt, er at møde andre mennesker, at vise tillid og give muligheden for at opleve, at vi ligner hinanden mere, end vi er forskellige. Hvad enten du er førtidspensionist eller millionær, politiker eller flygtning, hjemløs eller akademiker, djøf'er eller kunstner.

- Vi lever i en konkurrencestat, hvor det handler om mig, mig, mig og om at have rundsave på albuerne. Der er for lidt hjerte og for meget hjerne. Vi vil gerne inspirere verden til et andet mindset, hvor det handler om at møde andre mennesker, nedbryde tabuer og komme væk fra stress og ensomhed og i stedet dyrke fællesskabet og det, at vi er mere ens, end vi er forskellige, siger Jakob Spange, der er fra Malling ved Aarhus.

Annonce
Jakob Spange (t.h.) og Bo Hjortshøj er klar til årets vandretur for tillid. Foto: Uffe Salomonsen

Udgangspunkt i Viborg

Det er tredje gang, at "Tillidsvejen" tager sit udgangspunkt i Viborg, og det er ikke tilfældigt, at det begynder ved domkirken og ender med en såkaldt tillidstjeneste på Store Torv i Aarhus syv dage senere.

- Vi er ikke en politisk eller religiøs bevægelse, men kristendommen er samtidig en del af hele vores alle sammens dna, siger Jakob Spange.

Omkring 40 deltagere ventes at gå med på turen, der gør stop undervejs på Hald Hovedgård, i Thorning, i Kragelund, i Veng og Bering inden det altså slutter af i Aarhus. Med på turen er også Bo Hjortshøj, der er tidligere murersvend og soldat, men nu er organisator og underholder som rapper undervejs på vandreturen.

- Jeg gik ned med stress og blev syg. Nu har jeg været med her flere gange, og det giver rigtigt meget at komme ud og møde andre mennesker på den måde. Det udvikler mig, og når man går på den måde, får man jo talt med alle mulige slags mennesker.

- Jeg opdagede, at jeg havde gået og snakket med en millionær - og så får man vendt alt det triste, det gode, det geniale og det glade. Det er til at blive helt høj af, selvom man er træt efter at have gået og snakket en hel dag. Der er også masser af humor i det, og det er stærkt vanedannende, siger Bo Hjortshøj.

Der er i øvrigt planer om at udvide "Tillidsvejen", så man næste år starter i Klitmøller. Også hovedstaden som endemål er der planer om, fortæller Jakob Spange. Han indbyder i øvrigt alle interesserede til at støde til undervejs og få en tiltrængt portion tillid.

"Dem og os eller finder noget helt tredje" står bag vandringen for tredje gang. Foto: Uffe Salomonsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg HK

Podcast: Den store efterårsanalyse - sådan har Viborg HK's spillere klaret sig

Erhverv

Hammerslag sender fra Bjerringbro

Viborg

Ny outlet-butik kommer til Viborg

Viborg HK For abonnenter

Så er der VM-pause: VHK'ere gør status på første halvsæson

Annonce