Annonce
Viborg

Tilliden skal igen ud på landevejen

Det er tredje gang, at "Tillidsvejen" begynder i Viborg. Her passerer vandrerne Hald Sø i juli sidste år. Arkivfoto: Mads Hansen

Tillid og fællesskab er hovedbudskaberne, når "Tillidsvejen" - et dansk svar på pilgrimsvandringen på Caminoen - starter den 1. juli fra domkirken i Viborg.

Viborg: - Vi skal væk fra dem og os og frem til "vi". Og det skal vi ved at vise hinanden tillid og ved at dyrke fællesskabet.

Sådan lyder budskabet fra Jakob Spange, der er formand for foreningen "Dem og os eller findes der noget tredje?".

Foreningen indleder den 1. juli en dansk udgave af pilgrimsvandringen på Caminoen fra Viborg med start ved domkirken og med mål på Store Torv i Aarhus den 7. juli. Pointen med "Tillidsvejen", som vandringen er døbt, er at møde andre mennesker, at vise tillid og give muligheden for at opleve, at vi ligner hinanden mere, end vi er forskellige. Hvad enten du er førtidspensionist eller millionær, politiker eller flygtning, hjemløs eller akademiker, djøf'er eller kunstner.

- Vi lever i en konkurrencestat, hvor det handler om mig, mig, mig og om at have rundsave på albuerne. Der er for lidt hjerte og for meget hjerne. Vi vil gerne inspirere verden til et andet mindset, hvor det handler om at møde andre mennesker, nedbryde tabuer og komme væk fra stress og ensomhed og i stedet dyrke fællesskabet og det, at vi er mere ens, end vi er forskellige, siger Jakob Spange, der er fra Malling ved Aarhus.

Jakob Spange (t.h.) og Bo Hjortshøj er klar til årets vandretur for tillid. Foto: Uffe Salomonsen

Udgangspunkt i Viborg

Det er tredje gang, at "Tillidsvejen" tager sit udgangspunkt i Viborg, og det er ikke tilfældigt, at det begynder ved domkirken og ender med en såkaldt tillidstjeneste på Store Torv i Aarhus syv dage senere.

- Vi er ikke en politisk eller religiøs bevægelse, men kristendommen er samtidig en del af hele vores alle sammens dna, siger Jakob Spange.

Omkring 40 deltagere ventes at gå med på turen, der gør stop undervejs på Hald Hovedgård, i Thorning, i Kragelund, i Veng og Bering inden det altså slutter af i Aarhus. Med på turen er også Bo Hjortshøj, der er tidligere murersvend og soldat, men nu er organisator og underholder som rapper undervejs på vandreturen.

- Jeg gik ned med stress og blev syg. Nu har jeg været med her flere gange, og det giver rigtigt meget at komme ud og møde andre mennesker på den måde. Det udvikler mig, og når man går på den måde, får man jo talt med alle mulige slags mennesker.

- Jeg opdagede, at jeg havde gået og snakket med en millionær - og så får man vendt alt det triste, det gode, det geniale og det glade. Det er til at blive helt høj af, selvom man er træt efter at have gået og snakket en hel dag. Der er også masser af humor i det, og det er stærkt vanedannende, siger Bo Hjortshøj.

Der er i øvrigt planer om at udvide "Tillidsvejen", så man næste år starter i Klitmøller. Også hovedstaden som endemål er der planer om, fortæller Jakob Spange. Han indbyder i øvrigt alle interesserede til at støde til undervejs og få en tiltrængt portion tillid.

"Dem og os eller finder noget helt tredje" står bag vandringen for tredje gang. Foto: Uffe Salomonsen
Annonce
Navne For abonnenter

Emil er medejer af succesfuldt Viborg-firma - har ikke mere end afgangseksamen fra folkeskolen: 'Unge mennesker skal passe på ikke at overuddanne sig'

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Familievirksomhed blev bygget på resterne af en konkurs og endte på en vindblæst mark - nu jubles der over de første 40 år

Kultur For abonnenter

Søskende fra Viborgs kulturskole i fornemt selskab: Nej, klassisk musik er ikke bare Mozart og andre døde komponister

Kultur

Dans på åben gade, operasang fra balkon og åbne døre en masse: Kulturnatten i Viborg er lige om hjørnet

Rundt om Viborg For abonnenter

Mød 'Græskar-Rasmus' - han har intet mindre end 20.000 græskar derhjemme

Viborg

Politikerne har gratis mad med til dig: Midtbyen til debat fredag på Nytorv

Viborg For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Viborg

Viborg For abonnenter

Begår du alvorlig kriminalitet, får du navnet i avisen

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Rundt om Viborg

'Nej, I får ikke min jord': 240 meter cykel- og gangsti er udsat på ubestemt tid

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Viborg

Donation: Bilka sender en kvart million i Grusgraven - en million mere kan være på vej fra kommunen

Bjerringbro For abonnenter

Gravemaskinerne skulle have været i gang: Ambitiøst å-projekt forsinkes yderligere - bygges ad to omgange

Debat

Stop klapjagten på Midtjyllands Lufthavn

Annonce